Bruce Springsteen: «Θεμελιωδώς αντιαμερικανική η απαγόρευση στους μετανάστες»

bruce-springsteen
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Βρετανοί αστέρες του θεάματος στηρίζουν εκστρατεία απαγόρευσης επίσημης επίσκεψης από τον Trump.

Οι αντιλήψεις του Bruce Springsteen για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι πλέον ξεκάθαρες, αφού εκτός από την μυστική συναυλία που έδωσε για τον προκάτοχό του Barack Obama και το επιτελείο του, τον έχει αποκαλέσει «ηλίθιο» και απατεώνα.

Σε πρόσφατη συναυλία του στην Αδελαΐδα της Αυστραλία ο «Boss» σχολίασε το αμφιλεγόμενο εκτελεστικό διάταγμα του νέου προέδρου, το οποίο απαγορεύει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από επτά μουσουλμανικές, κυρίως, χώρες. Σε βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, ο Springsteen χαρακτήρισε την απαγόρευση «αντιδημοκρατική και θεμελιωδώς αντιαμερικανική», ενώ εξέφρασε την συμπαράσταση του στους διαδηλωτές. Τέλος, ο τραγουδιστής δήλωσε ότι η Αμερική είναι «ένα έθνος μεταναστών», προτού ερμηνεύσει το «American Land» από το «Wrecking Ball» του 2012.

Πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Βρετανοί δεν θέλουν επίσημη επίσκεψη Trump

Περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο Βρετανοί πολίτες έχουν στηρίξει μια διαδικτυακή εκστρατεία ώστε να μην επιτραπεί στον Αμερικάνο πρόεδρο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Μεγάλη Βρετανία. Εφόσον συγκεντρωθούν πάνω από 100.000 υπογραφές, το Βρετανικό κοινοβούλιο οφείλει να συζητήσει το θέμα.

Ο συντάκτης του αιτήματος Graham Guest αναφέρει ότι ο Donald Trump μπορεί να εισέλθει στην χώρα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά δεν πρέπει να του επιτραπεί επίσημη επίσκεψη επειδή μπορεί να προκαλέσει αμηχανία στην Βασίλισσα Ελισάβετ. Σε συνέντευξη του στην Independent, ο συντάκτης εξήγησε ότι η Βασίλισσα είναι αξιοσέβαστη και δεν θα ήθελε να δει τον Αμερικάνο πρόεδρο να εκμεταλλευτεί την επίσκεψη για πιθανή επανεκλογή του.

Την εκστρατεία του Guest έχουν στηρίξει πολλοί Βρετανοί αστέρες του θεάματος, όπως η Lilly Allen, ο Ewan McGregor, η Anna Calvi, ο Charlie Brooker και ο Billy Bragg. Την εκστρατεία έχουν στηρίξει και προσωπικότητες όπως η Cher, o Richard Dawkins και ο George Takei.