O Clive Owen είναι ο κύριος της «M. Butterfly»

cliveowen-m-butterfly
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Βρετανός ηθοποιός επιστρέφει στο Broadway για να πρωταγωνιστήσει στο βασισμένο σε αληθινή ιστορία έργο του David Henry Hwang.

Δύο χρόνια μετά την παρθενική του εμφάνιση στο Broadway με το «Παλιοί Καιροί» του Harold Pinter, ο Clive Owen ετοιμάζει βαλίτσες ξανά για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Θα πρωταγωνιστήσει στο βραβευμένο με Tony ρομαντικό δράμα του David Henry Hwang, «M. Butterfly», που θα κάνει πρεμιέρα μες στον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία της κατόχου δύο βραβείων Tony, Julie Taymor.

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και στη γνωστή όπερα του Πουτσίνι, «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ» και πρωτοπαρουσιάστηκε στη νεοϋρκέζικη σκηνή το 1988 με τον Antony Hopkins επί σκηνής. Πέντε χρόνια μετά, το 1993 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον  David Cronenberg, με τους Jeremy Irons, John Lone, Ian Richardson, Barbara Sukowa και Annabel Leventon να πρωταγωνιστούν.

Ο 52χρονος Owen θα υποδυθεί ένα Γάλλο διπλωμάτη, που ερωτεύεται, στην Κίνα του ’60, μια ντίβα της Όπερας του Πεκίνου, τη Song Liling και γίνεται για χάρη της προδότης. Φυλακίζεται στις γαλλικές φυλακές μέχρι τη δεκαετία του 1990, όταν μετά από είκοσι χρόνια σχέσης μαζί της ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη του εκτός από κατάσκοπος, είναι και άντρας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ