Η Gemma Arterton έρχεται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

ioanna-tis-lorainis
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα υποδυθεί σε ζωντανή μετάδοση την Ζαν ντ’ Αρκ στο «Saint Joan» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, στο πλαίσιο του National Theatre Live.

Συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία του με το Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, διασυνδέοντας το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο του προγράμματος του National Theatre Live την παράσταση «Saint Joan».

Πρόκειται για το έργο του George Bernard Shaw, σε σκηνοθεσία Josie Rourke που θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Donmar Warehouse του Λονδίνου. Επί σκηνής, θα δούμε την Gemma Arterton, γνωστή από την ταινία του 2010, «Γυναίκες έτοιμες για όλα» (Made in Dagenham), καθώς και από εκείνη του 2014, «Η Άλλη Μποβαρί» (Gemma Bovary), να ενσαρκώνει την Ιωάννα της Λωραίνης. Η 31χρονη Βρετανή ηθοποιός θα «ζωντανέψει» τη θρυλική Ζαν ντ’ Αρκ του 15ου αιώνα. Τη μικρή χωριατοπούλα που, ακούγοντας τις μυστικές φωνές του νου και της καρδιάς της, παράτησε τα πρόβατά της και βάλθηκε να λύσει την πολιορκία της Λωραίνης και να ελευθερώσει τη Γαλλία από την κατοχή των Άγγλων φεουδαρχών. Η ανταμοιβή της ήταν να καεί ζωντανή από την Ιερά Εξέταση ως αιρετική στις 30 Μαΐου του 1431 και πέντε αιώνες αργότερα, στις 16 Μαΐου 1920, να ανακηρυχθεί Αγία.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα.
Tηλ 210 7282333.
16 Φεβρουαρίου στις 21:00. Τιμές: Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι: € 8 Γενική είσοδος: € 15. Με αγγλικούς υπότιτλους, Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ