Ανακοινώθηκε ταινία για τη ζωή του John Lennon και της Yoko Ono

John-lennon-yoko-ono
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το ζευγάρι έζησε μαζί για έντεκα χρόνια, μέχρι τη δολοφονία του Lennon στη Νέα Υόρκη.

Η ζωή του John Lennon και της Yoko Ono σύντομα θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, καθώς ανακοινώθηκαν τα σχέδια για μια βιογραφική ταινία, η οποία θα εστιάζει στην αγάπη και τον πολιτικό ακτιβισμό του ζευγαριού. Παραγωγοί της ταινίας θα είναι η Yoko Ono, ο Michael De Luca («Το κοινωνικό δίκτυο», «Moneyball» και «Captain Phillips») και ο Josh Bratman της Immersive Pictures. Σεναριογράφος, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, θα είναι ο Anthony McCarten, ο οποίος πρόσφατα δούλεψε πάνω στην «Θεωρία των πάντων».

«Η ιστορία θα εστιάσει στα ώριμα και επίκαιρα θέματα της αγάπης, του κουράγιου και του ακτιβισμού στις ΗΠΑ – με στόχο να εμπνεύσει την νεολαία τού σήμερα να σταθεί όρθια και να έχει ένα ξεκάθαρο όραμα για τον κόσμο που θέλει», σχολίασε για την ατιτλοφόρητη, για την ώρα, ταινία ο De Luca.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το Νοέμβριο του 1966 στα εγκαίνια έκθεσης της Ono, στο υπόγειο του βιβλιοπωλείου Indica στο Λονδίνο. Ο Lennon τότε ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Cynthia. Τον Αύγουστο του 1968 χώρισαν και τον επόμενο Μάρτιο ο Lennon παντρεύτηκε την Ono. Στα 11 χρόνια που έζησαν μαζί, μέχρι τη δολοφονία του Lennon τον Δεκέμβριο του 1980, συνεργάστηκαν σε πολλά project, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου του τραγουδιού, «Double Fantasy».