Τα φετινά Όσκαρ αναλυτικά στο clickatlife.gr

oskar-20171
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μπήκαμε στην αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη τελετή και ετοιμάζουμε μία ενδελεχή παρουσίαση ώστε να είστε έτοιμοι για τη μεγάλη βραδιά.

Είτε είσαι σινεφίλ είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς πως τα Όσκαρ είναι ένα γεγονός που αφορά όλους και οι ταινίες που συμμετέχουν σε κάθε τελετή θα ζήσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας και στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες αν θα μείνουν στην ιστορία. Σίγουρα πάντως όλοι περιμένουν αυτή τη λαμπερή βραδιά, είτε για τα στοιχήματα που έχουν βάλει για τα βραβεία είτε για να δουν αν θα δικαιωθεί το προσωπικό τους γούστο ή απλά για την λάμψη και για το κόκκινο χαλί. 

Dale Robinette

Φέτος, η τελετή έχει έναν παραπάνω λόγο να μας αφορά, λόγω φυσικά της υποψηφιότητας που απέσπασε ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου για το ευφάνταστο σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου. Από εκεί και πέρα όμως, η 89η απονομή των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου με οικοδεσπότη για πρώτη φορά τον Τζίμι Κίμελ έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στα οποία αξίζει να σταθείς και να κάνουν το ξενύχτι μονόδρομο (άλλωστε είναι πριν από την Καθαρά Δευτέρα). Το μιούζικαλ «La La Land» άρεσε πολύ και σε εμάς και σε πολύ κόσμο και στην Ακαδημία και οι 14 υποψηφιότητες που απέσπασε είναι δικαιολογημένες. Το φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, «Moonlight», και το συγκλονιστικά ουμανιστικό «Arrival» (ακόμη να καταλάβουμε πώς έμεινε εκτός υποψηφιοτήτων η Έιμι Άνταμς) ακολουθούν με 8 υποψηφιότητες και όλα μοιάζουν ρευστά σε αρκετές σημαντικές κατηγορίες. 

Μπορεί το γούστο μας (και) στο σινεμά να εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια, μέσα από τα Όσκαρ και από την κουβέντα γύρω από αυτά μάθαμε όμως να βλέπουμε ταινίες. Δεν περιμέναμε δηλαδή την Ακαδημία να μας πει ότι το «La La Land» είναι μία ταινία που κοιτάζει πίσω όσο και μπροστά και αποτελεί μία κινηματογραφική εμπειρία από αυτές που δε συναντάς τόσο εύκολα και επαναπροσδιορίζουν την πίστη σου στη μεγάλη οθόνη. Όπως και να το κάνεις όμως, αυτή είναι μία «σφραγίδα γνησιότητας» που μας αρέσει σε όλους να τη βλέπουμε και υπάρχει η αίσθηση ότι έτσι ένα φιλμ ή ένας ηθοποιός ή ένας σκηνοθέτης μένουν χαραγμένοι στην πολυπόθητη αιωνιότητα. 

Επειδή λοιπόν και εμείς εδώ στο clickatlife.gr ζούμε για τέτοιες στιγμές απόλυτης κινηματογραφικής καταξίωσης που σημαίνουν τίποτα αλλά και τα πάντα, θα εστιάσουμε στην τελετή και με μία σειρά από αφιερώματα θα σας παρουσιάσουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά των φετινών βραβείων Όσκαρ, μένοντας στους προφανείς πρωταγωνιστές αλλά και στους αφανείς ήρωες που προβλέπεται να αναδειχθούν μέσα από αυτά. Μείνετε λοιπόν μαζί μας ως τη μεγάλη βραδιά της 26ης Φεβρουαρίου για να στρώσουμε μαζί το κόκκινο χαλί

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).