Αγώνας του Ashton Kutcher κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

asthon-kutcher-2
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ηγείται ενός οργανισμού που βοηθά στον εντοπισμό θυμάτων και δραστών μέσω διαδικτύου.

Ένας εμφανώς συγκινημένος Ashton Kutcher εμφανίστηκε στη Σύγκλητο των ΗΠΑ, όπου παρότρυνε τους νομοθέτες να στηρίξουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι είναι ώρα για την κοινωνία και την κυβέρνηση να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τους ευάλωτους.

Ο Kutcher εμφανίστηκε με την ιδιότητα του προέδρου της Thorn, ενός οργανισμού που αναπτύσσει λογισμικό για τον εντοπισμό θυμάτων κακοποίησης. Λόγω της θέσης του, ανέφερε ότι έρθει αντιμέτωπος με καταστάσεις «που κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να δει ποτέ». Σύμφωνα με τον Kutcher, είναι απαραίτητη η ανάπτυξη τεχνολογίας για να μη διαφημίζονται ιστοσελίδες που προωθούν την κακοποίηση. «Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει την σκλαβιά, αλλά μπορεί και να την απενεργοποιήσει», δήλωσε ο Kutcher, ενώ αναρωτήθηκε εάν «μπορούμε να φτιάξουμε εργαλεία που είναι καλύτερα από τα δικά τους για να πολεμήσουμε αυτό που συμβαίνει;»

CSPAN

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ένα από τα εργαλεία που έχει αναπτύξει ο οργανισμός του, το «Spotlight», έχει βοηθήσει στην αναγνώριση περίπου 6.000 θυμάτων κακοποίησης μέσα σε έξι μήνες λειτουργίας. Το λογισμικό αναπτύχθηκε ύστερα από μια έρευνα του 2012, η οποία έδειξε ότι το 63% των ανηλίκων θυμάτων είχαν πουληθεί ή αγοραστεί διαδικτυακά. Ο ίδιος ο Kutcher είναι παντρεμένος με την Mila Kunis και έχει δυο παιδιά, ενώ εξήγησε ότι αποφάσισε να ενεργοποιηθεί με την Thorn μετά από εκείνα που έχει δει. «Έχω δει βίντεο από ένα παιδί στην ίδια ηλικία με το δικό μου, να το βιάζει ένας Αμερικάνος άνδρας, ο οποίος βρισκόταν για σεξοτουρισμό στην Καμπότζη. Το παιδί ήταν τόσο εξαρτημένο από το περιβάλλον του, που νόμιζε ότι έπαιζε», δήλωσε ο Kutcher ενώπιον της Συγκλήτου.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι διάφορες αρχές έχουν προσεγγίσει τον οργανισμό του για να βρεθούν δράστες διαδικτυακά μέσω της νέας τεχνολογίας. «Ήμασταν η τελευταία γραμμή άμυνας – ένας ηθοποιός και το ίδρυμά του. Αυτή είναι η καθημερινή δουλειά μου και θα επιμείνω», κατέληξε ο Kutcher.