Ταξίδι στο παρελθόν για...τρεις Aντρες με τα Μαύρα

taksidi-sto-parelthon-giatreis-antres-me-ta-maura

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2012

Ο Will Smith και o Tommy Lee Jones φοράνε για τρίτη φορά τα μαύρα τους κοστούμια και ταξιδεύουν πίσω στο παρελθόν για να σώσουν το μέλλον με τη βοήθεια του...νέου τους συνεργάτη Josh Brolin.

«Οι άντρες με τα μαύρα 3» (Men in Black 3)

Ο Will Smith και o Tommy Lee Jones φοράνε για τρίτη φορά τα μαύρα τους κοστούμια και ταξιδεύουν πίσω στο παρελθόν για να σώσουν το μέλλον με τη βοήθεια του...νέου τους συνεργάτη Josh Brolin.

Το τρίτο σε σειρά sequel των πολύ επιτυχημένων «Ανδρών με τα Μαύρα» επιστρέφει δυναμικά, σε σκηνοθεσία φυσικά του Barry Sonnenfield, και καταρρίπτοντας τους νόμους του κινηματογράφου, που θέλει τις συνέχειες να υστερούν σε σχέση με την πρώτη ταινία, προσφέρει δράση, χιούμορ και πολύ φαντασία σε μία ταινία ισάξια της φήμης της.

Έχουν περάσει 15 χρόνια από την ταινία που ανέδειξε για πρώτη φορά τα μαύρα κουστούμια, τα σκούρα γυαλιά και δύο γραβατωμένους πράκτορες, τον J και K, στα πιο cool ορόσημα του αγώνα κατά του διαστρικού εγκλήματος.

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Λόουελ Κάνινγκχαμ, αποτέλεσε μία μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφού η παραγωγή της από την Columbia Pictures κόστισε 90 εκατομ. δολάρια, και στα ταμεία παγκοσμίως συγκεντρώθηκαν 587 εκατομ. δολάρια. Ο Will Smith κέρδισε εκτός από... πολλά χρήματα ακόμη ένα βραβείο Blockbuster, καθώς κι ένα MTV.

Πέντε χρόνια αργότερα, οι δαιμόνιοι πράκτορες με τα μαύρα επιστρέφουν και το 2002 ακολουθεί η πρώτη συνέχεια του «Men in Black».

Σήμερα, και ενώ έχει περάσει μία ολόκληρη δεκαετία έφτασε η ώρα για το τρίτο comeback το οποίο ενδέχεται να ξεπεράσει σε επιτυχία το προηγούμενο.

Στο «Men in Black 3» το στυλάτο δίδυμο θα γίνει τρίδυμο, αφού το σενάριο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και επιφυλάσσει εκτός από τις απολαυστικές ερμηνείες του Will Smith (ή αλλιώς J) και του Tommy Lee Jones (ή αλλιώς K), και το «νεανικό» κατασκοπικό ντεμπούτο του Josh Brolin ως νεαρού πράκτορα K.

Και ενώ μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στο 1969 και αυτό ακούγεται μάλλον επικίνδυνο για το είδος της επιστημονικής φαντασίας, τα ρετρό -φουτουριστικά εφέ και σκηνικά της ταινίας στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Διάλογοι και χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα εξελιγμένοι με έφεση στο...χιούμορ.

Σύμφωνα με το σενάριο του «Men In Black 3», οι πράκτορες J (Will Smith) και K (Tommy Lee Jones) βουτάνε πίσω στο χρόνο. Αν και ο J έχει πια μεγάλη εμπειρία σε περίεργες καταστάσεις μετά από τα 15 χρόνια της σταδιοδρομίας του με τους «Men In Black», τίποτα, ούτε καν οι εξωγήινοι, δεν τον μπερδεύει τόσο όσο ο κλειστός και καθόλου ομιλητικός συνάδελφος του.

Αλλά όταν η ζωή του K και η μοίρα του πλανήτη κινδυνεύουν, ο πράκτορας J θα πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να σώσει την κατάσταση και να ανακαλύψει ότι υπάρχουν μυστικά στο σύμπαν που ο K δεν του είπε ποτέ. Μυστικά που θα αποκαλυφθούν καθώς συνεργάζεται με τον πράκτορα K στα νιάτα του (Josh Brolin), για να τον σώσει και μαζί του φυσικά το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα της Emma Thompson, η οποία είναι επικεφαλής των κουστουμάτων πρακτόρων.

Εκτός των πρωταγωνιστών ωστόσο, σημαντικό είναι και το επιτελείο πίσω από τις κάμερες με τον επτά φορές βραβευμένο με Όσκαρ (και για τη δουλειά του στο Men In Black), Rick Baker στο σχεδιασμό των εξωγήινων και τους πέντε φορές βραβευμένους με Όσκαρ, Ken Ralston και Jay Redd στα ειδικά εφέ. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Bill Pope, που έχει κάνει όλες τις ταινίες Matrix καθώς και τη δεύτερη και τρίτη ταινία Spiderman, και production designer ο Bo Welch, ο οποίος έχει αναλάβει το σχεδιασμό του φουτουριστικού κόσμου των Men In Black το 2012 καθώς και το ρετρό-φουτουριστικό κόσμο του 1969.

Σκηνοθεσία: Barry Sonnenfield, σενάριο: Etan Cohen, πρωταγωνιστούν: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Jemaine Clement, Michael Stuhlbarg, Emma Thompson. Η ταινία προβάλλεται από την Feelgood.