Oscars 2017: Είμαστε έτοιμοι να χειροκροτήσουμε το soundtrack του La La Land

la-la-land-music

Το μιούζικαλ φαινόμενο που κατέκτησε κοινό και κριτικούς.

ΤΡΙΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί La La Land (και) στην κατηγορία του καλύτερου original score, δεν αφήνει πολύ χώρο για συζήτηση και αγωνία στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Το ότι το soundtrack του La La land θα αποσπάσει το χρυσό αγαλματίδιο την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε και περιμένουμε. Αυτό που λίγοι ξέρουν είναι πως θα πρόκειται για μια εξαιρετικά ακριβοδίκαιη νίκη αφού ο συνθέτης Justin Hurwitz δούλευε επί εφτά ολόκληρα χρόνια στη μουσική της ταινίας, τελειοποιώντας την τόσο ώστε να «στέκεται» και μόνη της σαν ένα αυτόνομο album που στο άκουσμά του ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος μπροστά στα μάτια μας: αυτός του κλασικού σινεμά.

14 υποψηφιότητες (αριθμός ρεκόρ) για το «La La Land» που μας θύμισε τον λαμπερό κινηματογράφο του παρελθόντος.

Το γλυκόπικρό, jazz soundtrack που ντύνει την ταινία του Damien Chazelle αντλεί από τα μιούζικαλς του παρελθόντος, ενσωματώνοντας όμως και «νότες» του σήμερα, δύο στοιχεία που το καθιστούν ένα αρμονικό ηχητικό αριστούργημα που όμοιό του δύσκολα συναντάς. Τραγούδια που σου κολλάνε στο μυαλό και την ψυχή («City of Stars»), στίχοι που αναδύουν συναίσθημα και δύο χροιές (του Gossling και της Stone) που δένουν σαν ένα, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οδήγηγησαν στο hype (όχι άδικα) της μουσικής του La La Land. Damien Chazelle και Justin Hurwitz δούλεψαν μαζί και παρέδωσαν ένα οπτικοακουστικό θέαμα που αναμφισβήτητα απευθύνεται στους αθεράπευτα ερωτευμένους με το σινεμά

To συγκλονιστικό «Moonlight» του Barry Jenkins είναι υποψήφιο για 8 βραβεία Όσκαρ.

Αν και τον πρωτομάθαμε το 2014 μέσα από το καταιγιστικό soundtrack της ταινίας Whiplash, ο Hurwitz είναι για πρώτη φορά υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης μουσικής σε ταινία. Όμοια με αυτόν και τρεις ακόμα υποψήφιοι: Ο Nicholas Britell για το στοιχειωτικό soundtrack του Moonlight, η Micachu (Mica Levi) για τα ατμοσφαιρικά βιολιά που συνόδευαν την Jackie μετά τον θάνατο του Kennedy και, τέλος, οι Dustin O’Halloran και Volker Bertelmann για το συναισθηματικό score της ταινίας Lion.

Το πολυσυζητημένο biopic «Jackie» διεκδικεί 3 Όσκαρ.

Τελευταίος υποψήφιος της κατηγορίας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Thomas Newman για τη μουσική της ταινίας Passengers. Σε αντίθεση με τους τέσσερις συνυποψηφίους του, ο Newman δεν είναι «πρωτάρης» στον θεσμό αφού μόλις πέρσι ήταν προτεινόμενος για τη μουσική που συνέθεσε για την ταινία «H Γέφυρα των Κατασκόπων».

Μέχρι σήμερα, τo soundtrack του La La Land έχει κατακτήσει τα βρετανικά charts και έχει σαρώσει δεκάδες βραβεία στο διάβα του (Χρυσές Σφαίρες, Bafta, Directors’ Awards κ.ά.) προμηνύοντας την αδιαφιλονίκητη επικράτησή του και στα βραβεία Όσκαρ. Φέτος, η αγωνία είναι μάλλον ένα στοιχείο που θα λείπει στην κατηγορία «πρωτότυπη μουσική», γι αυτό κι εμείς ανυπομονούμε από τώρα για τη στιγμή που θα χειροκροτήσουμε από τον καναπέ για τη νίκη του La La Land!

Η λίστα των υποψηφίων:
Justin Hurwitz, «La La Land»
Nicholas Britell, «Moonlight»
Dustin O’Halloran & Volker Bertelmann, «Lion»
Micachu, «Jackie»
Thomas Newman, «Passengers»

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ / [email protected]