Ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο o Tom Hanks

tom-hanks
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η συλλογή διηγημάτων του αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τον Οκτώβριο στο 2017.

Ο Tom Hanks ετοιμάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων, με τίτλο «Uncommon Type: Some Stories» τον Οκτώβριο του 2017 μέσω της Knopf. Η συλλογή θα περιλαμβάνει 17 ιστορίες, κάθε μια γραμμένη σε διαφορετική γραφομηχανή. Ο Hanks είναι συλλέκτης παλαιών γραφομηχανών και έχει πάνω από 100 στη συλλογή του.

Σε ανακοίνωσή του ο Hanks εξήγησε ότι άρχισε το βιβλίο το 2015 και έγραψε όλες τις ιστορίες στο περιθώριο γυρισμάτων που έκανε στη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, την Βουδαπέστη και την Ατλάντα. «Έγραφα στα ξενοδοχεία κατά τις περιοδείες για την προώθηση ταινιών. Έγραφα στις διακοπές. Έγραφα σε αεροπλάνα, στο σπίτι και στο γραφείο. Όταν μπορούσα να κάνω ένα πρόγραμμα και να το τηρήσω, έγραφα τα πρωινά, από τις 9 μέχρι την 1», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκδότης της Knopf Sonny Mehta από την πλευρά του σημείωσε ότι διάβασε μια ιστορία του Hanks που δημοσιεύτηκε πριν χρόνια στον New Yorker και τον είχε εντυπωσιάσει η φωνή και ο λόγος του. Ο Mehta εξήγησε πως είχε την ελπίδα ότι θα ακολουθούσαν κι άλλες ιστορίες και «ευτυχώς για τους αναγνώστες, υπάρχουν». Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, οι ιστορίες του Hanks καλύπτουν πολλά θέματα, από την άφιξη ενός μετανάστη στη Νέα Υόρκη έχοντας χάσει την οικογένεια του σε εμφύλιο πόλεμο, έναν αθλητή bowling που γίνεται τηλεοπτικός αστέρας, την αναζήτηση ενός εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου για «κάτι μεγαλύτερο» και την ζωή ενός ηθοποιού στις περιοδείες για την προώθηση ταινιών.