George Clooney: «Έχουμε έναν δημαγωγό στον Λευκό Οίκο»

clooney
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ξεσπάθωσε κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και τον ειδικό του σύμβουλο, Steve Bannon.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός George Clooney κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, για «υποκρισία» όταν κατέκρινε την Meryl Streep ως «υπερεκτιμημένη». Στη συνέντευξη του στην γαλλική τηλεοπτική εκπομπή Rencontres de Cinema, ο Clooney δήλωσε πως «όταν η Meryl μίλησε στις Χρυσές Σφαίρες όλοι, από εκείνη την πλευρά, είπαν πως μιλά ως ελιτίστρια του Χόλυγουντ. Ο Donald Trump έχει στο ενεργητικό του 22 ρόλους στην τηλεόραση και εισπράττει 120.000 δολάρια τον χρόνο σύνταξη με το Screen Actors Guild. Είναι ελιτιστής του Χόλυγουντ».

Reuters / Rick Wilking

Αντίστοιχες κατηγορίες απηύθυνε και κατά του ειδικού συμβούλου σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής του Trump, Steve Bannon, τον οποίο χαρακτήρισε «αποτυχημένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη». Όπως εξήγησε ο Clooney, ο Bannon έβγαλε «πάρα πολλά λεφτά» από την τηλεοπτική εκπομπή «Seinfield», στην οποία είχε επενδύσει μετά τη θητεία στην Goldman Sachs.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Trump θα λογοδοτήσει, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός λαός «κάνει πολλά χαζά πράγματα με την πάροδο του χρόνου, αλλά είμαστε αρκετά καλοί στο να τα διορθώνουμε». Καταλήγοντας, ο Clooney σημείωσε ότι «έχουμε έναν δημαγωγό στον Λευκό Οίκο. Χρειαζόμαστε την τέταρτη εξουσία, η οποία είναι οι δημοσιογράφοι, να του ασκήσουν έντονη πίεση. Δεν έκαναν αρκετά καλή δουλειά κατά την προεκλογική περίοδο και δεν έχουν κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά ακόμα, αλλά αυτά τα πράγματα θα αλλάξουν».