Ένας τσακωμός η αιτία για το μπέρδεμα στα Όσκαρ

faye-dunaway-warren-beatty
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Faye Dunaway και Warren Beatty τσακώθηκαν στις πρόβες για το ποιος θα ανακοινώσει τον νικητή.

Η μεγαλύτερη στιγμή αμηχανίας στην απονομή των Όσκαρ ήταν αναμφίβολα όταν το «La La Land» ανακοινώθηκε ως καλύτερη ταινία, κατά λάθος. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν, το σφάλμα μπορεί τελικά να οφείλεται σε έναν τσακωμό μεταξύ των Faye Dunaway και Warren Beatty.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι δυο ηθοποιοί τσακώθηκαν στις πρόβες που έγιναν το Σάββατο, για το ποιος θα ανακοινώσει τον νικητή για καλύτερη ταινία. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια από τα δημοσιεύματα, έφτασαν στο σημείο να μην εμφανιστούν μαζί επί σκηνής (αλλά χωριστά) κατά την πρόβα. Τελικά ο Beatty ενέδωσε και συμφώνησε να επιτρέψει στην Dunaway να διαβάσει τον νικητή.

Το ΤΜΖ από την πλευρά πάει ένα βήμα παραπέρα και ισχυρίζεται ότι ο Beatty είδε πως είχε λάθος κάρτα στα χέρια του και δίστασε. Βλέποντας τον δισταγμό του Beatty, η Dunaway πήρε την κάρτα από τα χέρια του ώστε «να μην χαλάσει τη στιγμή και την διαβάσει». Δυστυχώς για την ίδια, δεν είχε καταλάβει ότι η κάρτα ήταν λάθος, ενώ ο Beatty δεν αντέδρασε λόγω του τσακωμού που είχαν στις πρόβες, και έτσι ανακοινώθηκε το «La La Land» ως καλύτερη ταινία, αντί για το «Moonlight». Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο ισχύουν όλες οι φήμες, αλλά σίγουρα βγήκαν και οι δύο ηθοποιοί «ζημιωμένοι» από την παρεξήγηση.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).