Πες το με ένα φιλί, και στα Όσκαρ

karlie-kloss
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Με τόση δαντέλα και λάμψη, τόσα κοσμήματα και φορέματα-υπερπαραγωγές, συχνά οι σταρ του κόκκινου χαλιού αποφεύγουν το έντονο μακιγιάζ. Τι συνέβη λοιπόν και όλες ξαφνικά θέλησαν να τονίσουν τα χείλη τους; της Σάντυς Τσαντάκη

Έντονο κραγιόν. Τίποτα διακριτικό, απλά γυαλιστερό ή ήσυχο. Τέλειες επιδερμίδες, καλοσχηματισμένα φρύδια και μήλα, μάτια με ψεύτικες βλεφαρίδες, σιδερωμένα μέτωπα… 

Και άψογα χείλη. Με πορτοκαλί, φούξια, κόκκινο κραγιόν, συνήθως ματ, σπάνια συνηθισμένο. Κακά τα ψέματα, το έντονο κραγιόν κολακεύει, δείχνει τα δόντια ακόμη πιο λευκά, γράφει καλύτερα στις κάμερες.

Γιατί ναι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μετά από χρόνια, είναι η πρώτη φορά, που οι λαμπερές σταρ το τολμούν και δεν επιχειρούν να χαμογελάσουν με μια ουδέτερη απόχρωση. Aλλά με χρώμα. 

Ποιες θα μας εμπνεύσουν για το μακιγιάζ τους και την επιλογή του κραγιόν τους στα Όσκαρ; Η Nicole Kidman, η Emma Stone, η Κarlie Kloss, η Brie Larson, η Emma Roberts, μπορούν να επαινέσουν τους μακιγιέρ τους για το αποτέλεσμα. Και τις φωτογραφίες πριν και μετά.

Η Ruth Negga που υπήρξε και υποψήφια για τo «Loving», ήταν ίσως η μόνη που προτίμησε κάτι ελάχιστα πιο σκοτεινό, αν και πάλι κόκκινο. Η Larson και η Kidman δοκίμασαν μια φωτεινή, πορτοκαλί απόχρωση που ταιριάζει υπέροχα στις πιο ανοιχτές επιδερμίδες και μας αρέσει πολύ για το καλοκαίρι που έρχεται.

Και η Emma Stone, απόλυτη σταρ της βραδιάς, πέτυχε την ιδανική απόχρωση και στα χείλη, κόκκινη, φλογερή, ρετρό. Και η σκιά στα μάτια της; Γυαλιστερή, σχεδόν διάφανη, διαχρονική.

Τι θα κρατήσουμε από τον κόσμο της ομορφιάς των Όσκαρ για φέτος; Το ηλιοκαμένο δέρμα της Alicia Vikander και της Jessica Biel. Τα ματ χείλη της Emma Roberts. Τις γυρισμένες βλεφαρίδες της Michelle Williams. Το ροζ κραγιόν της Scarlett Johansson. Το μακιγιάζ στην απόχρωση του αμέθυστου της Salma Hayek. Τα μάλλον φουσκωμένα χείλη όλων των πρωταγωνιστριών της φετινής πασαρέλας. Πες το με ένα φιλί. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr