Γιατί πρέπει να βάλετε το κεφίρ στη διατροφή σας

kefir
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Τα τελευταία χρόνια είναι διάσημο στους κύκλους της υγιεινής διατροφής και η φήμη του εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Δείτε γιατί το κεφίρ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υπερτροφών και γιατί πρέπει να το βάλετε κι εσείς στη διατροφή σας.

Οι σπόροι του θεωρούνταν ευλογία από τους ανθρώπους στη βόρεια περιοχή των βουνών του Καυκάσου, όπου και χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε ανάμειξη με νερό ή γάλα, ενώ σήμερα, το κεφίρ είναι γνωστό πως κάνει καλό τόσο στην υγεία του εντέρου, όσο και στη γενικότερη υγεία.

Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμία! 

Ουσιαστικά πρόκειται περί γαλακτοκομικού ροφήματος που δημιουργείται από τη ζύμωση οποιουδήποτε τύπου γάλακτος με τη χρήση κόκκων κεφίρ και είναι πολύ δημοφιλές στην Ανατολική Ευρώπη, με ιστορίες να αναφέρουν ότι μπορεί να γιατρέψει τα πάντα, από φυματίωση μέχρι στομαχικές διαταραχές.

Η όλη του αξία βρίσκεται στους ζωντανούς μικροοργανισμούς του (προβιοτικά), οι οποίοι βοηθούν στην ισορροπία της μικροβιολογίας του εντέρου, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να περάσει στην πέψη, αφού έχει μικρότερη πέτσα από το γιαούρτι.

Οι ταράτσες της πόλης αυτή την εποχή είναι must

Η κατανάλωσή του φαίνεται να σημειώνει βελτίωση στο φούσκωμα, τους κοιλιακούς πόνους και τη δυσκοιλιότητα, ενώ υπάρχουν και μη-γαλακτοκομικές εκδοχές του, όπου φτιάχνεται π.χ. με γάλα καρύδας. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, μάλιστα, το κεφίρ μπορεί να χρησιμεύσει και στην επούλωση πληγών, στα έλκη στομάχου, στην παλινδρόμηση των βρεφών και σε άλλες παθήσεις.