Oscars 2017: Εξηγήσεις από την Ακαδημία για το μπέρδεμα

warren-beatty-oscars Lucy Nicholson
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η Ακαδημία ζήτησε συγγνώμη από τους συντελεστές των «Moonlight» και «La La Land» για το λάθος.

Το λάθος των παρουσιαστών των 89ων Όσκαρ για το βραβείο καλύτερης ταινίας αναμφίβολα επισκίασε την όλη τελετή. Ο Warren Beatty και η Faye Dunaway διάβασαν από λάθος φάκελο, δίνοντας αρχικά το μεγάλο βραβείο της βραδιάς στους συντελεστές του «La La Land», μέχρι να αντιληφθούν το λάθος.

Σε ανακοίνωσή της, η Ακαδημία εξέφρασε της βαθιά λύπη της για τα «σφάλματα» που έγινα κατά την παρουσίαση του βραβείου, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από όλο το καστ και τους συντελεστές των «Moonlight» και «La La Land», καθώς και τους δυο παρουσιαστές. Στην ανακοίνωση, η Ακαδημία χαιρέτισε τους συντελεστές για την ψυχραιμία και κατανόησή τους και διευκρίνισε ότι το «σφάλμα» ήταν της PricewaterhouseCoopers.

Όπως εξήγησε η Ακαδημία, η PricewaterhouseCoopers (PwC) χειρίζεται τις διαδικασίες στα βραβεία, όπως αυτό της αποστολής των αποτελεσμάτων, τα τελευταία 83 χρόνια. Η PwC έχει παραδεχτεί ότι υπήρξαν «παραβιάσεις των καθιερωμένων πρωτοκόλλων» αναφορικά με την τελετή και έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν ώστε να διαπιστωθεί τι χρειάζεται να γίνει για να αποφευχθεί ανάλογο συμβάν στο μέλλον.

Reuters / Mike Blake

Η PricewaterhouseCoopers, η οποία παραδίδει τους φακέλους με τους νικητές των Όσκαρ τα τελευταία 83 χρόνια, αναγνώρισε τα λάθη της.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η PwC εξήγησε ότι ο συνεργάτης της Brian Cullinan έδωσε κατά λάθος στους δύο παρουσιαστές τον εφεδρικό φάκελο για το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου, αντί για τον φάκελο για την καλύτερη ταινία. Η PwC συμπλήρωσε ότι μόλις έγινε αντιληπτό το σφάλμα, δεν ακολουθήθηκαν αρκετά γρήγορα τα κατάλληλα πρωτόκολλα. Καταλήγοντας, η PwC απολογήθηκε για το σφάλμα σε όλους τους συντελεστές των δυο ταινιών, τους παρουσιαστές της τελετής και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).