Αποκλεισμός των δυο υπευθύνων για το μπέρδεμα στα Όσκαρ

brian-cullinan-kai-i-martha-ruiz-martha-ruiz
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Δεν θα εργαστούν ξανά στην τελετή των βραβείων Όσκαρ, σύμφωνα με την Ακαδημία.

Οι δυο λογιστές της PricewaterhouseCoopers, που θεωρούνται υπεύθυνοι για το μπέρδεμα στα φετινά Όσκαρ με το βραβείο καλύτερης ταινίας, δεν θα εργαστούν ξανά στην τελετή των βραβείων. Σύμφωνα με την PwC, οι δυο υπεύθυνοι για τους φακέλους, ο Brian Cullinan και η Martha Ruiz, έδωσαν κατά λάθος τον εφεδρικό φάκελο για το βραβείο που είχε προηγηθεί, αυτόν του καλύτερου πρώτου γυναικείου ρόλου που πήγε στην Emma Stone του «La La Land».

Reuters / Lucy Nicholson

Η πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Cheryl Boone Isaacs τόνισε στο Associated Press ότι οι δυο λογιστές «είχαν μια δουλειά να κάνουν» και σχολίασε ότι «προφανώς υπήρξε κάποιος περισπασμός». Η Boone Isaacs εξήρε τους παρουσιαστές Warren Beatty και Faye Dunaway για τον χειρισμό της κατάστασης, ενώ εγκωμίασε τον παραγωγό του «La La Land» Jordan Horowitz, ο οποίος «έγινε από υποψήφιος, νικητής και τελικά παρουσιαστής» σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Reuters / Mike Blake

Η PricewaterhouseCoopers, η οποία παραδίδει τους φακέλους με τους νικητές των Όσκαρ τα τελευταία 83 χρόνια, αναγνώρισε τα λάθη της.

Από την πλευρά της, η PwC ανέλαβε την ευθύνη και απολογήθηκε άμεσα για το μπέρδεμα, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν παραβιάσεις των καθιερωμένων πρωτοκόλλων. Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.