Γιατρέ μου είναι σοβαρό; Βλέπω παντού βούλες

poua-sto-dromo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Τα πουά επιστρέφουν. Αυτή θα είναι η φράση που θα διαβάζουμε από τώρα και μέχρι τον χειμώνα του 2018. Οι σχεδιαστές ανακάλυψαν τόπια από ύφασμα με βούλες και είπαν να διασκεδάσουν. Κι εμείς; Πώς θα εκμεταλλευτούμε την πιο ρομαντική τάση της επόμενης σεζόν; της Σάντυς Τσαντάκη

Μονόχρωμο καλούπι, τέλος. Η μόδα μέσα από το καλειδοσκόπιο μοιάζει με έκρηξη. Ή γιορτή με πουά και ρίγες, πελώρια λουλούδια και καρό, πουά, περισσότερα πουά, στρογγυλά, επιθετικά επαναλαμβανόμενα. Αν θα χρειαστούμε δραμαμίνη; Από εμάς εξαρτάται. 

Ωραία να τα βλέπουμε. Θα πρέπει να μάθουμε να τα φοράμε και να τα συνδιάζουμε. Με γνώση και υπομονή. Με βάση μια κοινή χρωματική παλέτα. Γιατί στο παιχνίδι της μόδας όλα είναι θέμα ισορροπιών και αναλογιών. Γιατί πουά είδαμε και στην επίδειξη για τους άνδρες μέσα από τη ματιά των Dolce&Gabbana. Αλλά δεν σας φαντάζομαι με πουά παντελόνι και φλόραλ πουκάμισο. 

Οπότε; Μικρά και σταθερά βήματα. Για την αρχή τουλάχιστον. Όσες γυναίκες είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια να υιοθετούν ένα άτονο χρωματολόγιο, δεν θα πρέπει να ξεθαρρέψουν ξαφνικά.

Ειδικά τα πουά φοριούνται τέλεια με ουδέτερες αποχρώσεις σε γκρι, λευκό ή μαύρο, όλα τα απαραίτητα κομμάτια δηλαδή που κρύβονται ήδη στη ντουλάπα μας. Και ποιες γυναίκες θα έχουμε στο μυαλό μας όταν φοράμε βούλες; 

Tην Marilyn Monroe με μαγιό, για αρχή, και όχι την Minnie Mouse, εκτός κι αν σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε μικρές λεπτομέρειες. Σε κόκκινο και λευκό. Κι αν νομίζουμε ότι ο χειμώνας αργεί, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ότι δεν μιλάμε για μια τάση που θα έχει διάρκεια ζωής έξι μήνες… Μπορούμε να δοκιμάσουμε τα πουά στη ζωή μας από σήμερα, και για όσο αντέξουμε…

Πώς; Να θυμηθούμε τον Christian Lacroix και τις καλές εποχές των Comme des Garcons και να δούμε τις πρόσφατες συλλογές Balenciaga και Loewe. Μέχρι τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα φόρεμα με μιικροσκοπικές βούλες με μονόχρωμες μπαλαρίνες και ζακέτα ή τζιν μπουφάν. 

Ή ένα πουκάμισο με βούλες και κλασικά αξεσουάρ. Αν φοράμε μαύρα, μπορούμε απλά να δοκιμάσουμε να δέσουμε ένα πουά μαντήλι στη μέση σαν ζώνη ή στην τσάντα μας, σαν στολίδι. Ένα φόρεμα σε άσπρο μαύρο, σαν αυτό που έδειξαν οι Dolce&Gabbana για το καλοκαίρι, χωρίς το στέμμα. Ή η Stella McCartney, πάλι σε μαύρο άσπρο. Τυχαίο; Πουά ματ.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr