Ο Lars Von Trier σκέφτεται να επιστρέψει στις Κάννες

lars-von-trier Thomas Peter
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το 2011 είχε χαρακτηριστεί «persona non grata» από τους διοργανωτές λόγω προκλητικών δηλώσεών του.

Ο Δανός σκηνοθέτης Lars Von Trier είναι γνωστός τόσο για τις ταινίες του όσο και τον εκκεντρικό και μυστήριο χαρακτήρα του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Von Trier συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής του στο Φεστιβάλ των Καννών για την προβολή της νέα του ταινίας «The House That Jack Built» που θα κυκλοφορήσει το 2018.

Θυμίζουμε ότι το 2011, ο σκηνοθέτης είχε χαρακτηριστεί «persona non grata» από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, όταν είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την «Μελαγχολία»: «Καταλαβαίνω τον Χίτλερ... πιστεύω ότι έκανε άσχημα πράγματα, ναι, οπωσδήποτε, όμως μπορώ να τον φανταστώ καθισμένο μέσα στο μπούνκερ του στο τέλος». Μετά την απαγόρευση που του επιβλήθηκε, ο σκηνοθέτης απέσυρε την αρχική του συγγνώμη για τα σχόλια του, ενώ αργότερα έβγαλε μπλουζάκια για να διατυμπανίσει τον χαρακτηρισμό του ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στις Κάννες.

Φαίνεται ότι με τον καιρό οι διοργανωτές μαλάκωσαν και είναι πλέον διατεθειμένοι να του επιτρέψουν να παραστεί στο επόμενο φεστιβάλ. Το νέο θρίλερ του Von Trier διαδραματίζεται στην Αμερική της δεκαετίας του 1970 και πρωταγωνιστεί ο Matt Dillon ως ένας κατά συρροή δολοφόνος. Στην ταινία, που όπως φαίνεται θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών, συμπρωταγωνιστούν ο Bruno Ganz, η Uma Therman και η Sofie Gråbøl.