U2: Τον Ιούνιο η επετειακή έκδοση του «The Joshua Tree»

u2-the-Joshua-tree
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Θα παίξουν καινούρια τραγούδια στην επετειακή περιοδεία που έχουν προγραμματίσει.

Οι U2 ανακοίνωσαν ότι στις 2 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν μια επανέκδοση του «The Joshua Tree» για την 30ή επέτειο του δίσκου. Εκτός από την επανέκδοση, το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει περιοδεία παίζοντας ολόκληρο τον δίσκο, καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια.

Η επετειακή έκδοση θα περιλαμβάνει τον δίσκο όπως κυκλοφόρησε, μαζί με σπάνια κομμάτια, b-sides και remixes, μια ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία τους στο Madison Square Garden το 1987, καθώς και ένα βιβλίο 84 σελίδων με ανέκδοτες φωτογραφίες. Περισσότερες πληροφορίες για την επανέκδοση θα βρείτε στη σελίδα των U2.

Ο τραγουδιστής των U2 είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ξανάκουσε το «The Joshua Tree» μετά από 30 χρόνια και παρομοίασε τον δίσκο με όπερα. «Πολλά αισθήματα που περιέργως τα νιώθω επίκαιρα, αγάπη, απώλεια, σπασμένα όνειρα, αναζήτηση λήθης, πόλωση… όλα τα μεγάλα. Έχω τραγουδήσει ορισμένα από αυτά τα τραγούδια, αλλά ποτέ όλα», είχε σχολιάσει ο Bono.

Αντίστοιχα και ο Edge, κιθαρίστας των U2, παρατήρησε ότι ο κόσμος φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο του, από όταν γράφτηκαν τα τραγούδια του «The Joshua Tree», με παγκόσμιες αναταραχές, την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται σε κίνδυνο.