Αυτό το ξέρατε για τον Johnny Depp;

auto-to-kserate-gia-ton-Johnny-depp

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Το Σάββατο 9 Ιουνίου κλείνει τα 49 του χρόνια και οδεύει πιο όμορφος, ώριμος και επιτυχημένος από ποτέ στην πρώτη «ήντα» δεκαετία του. Λαμπερός και μοναδικός σε lifestyle επιλογές αλλά και κινηματογραφικές εμφανίσεις ο Johnny Depp είναι ένα αιώνιο «teen idol» με πολλά μυστικά.

Το click@Life, ως δώρο στον αγαπημένο ηθοποιό, συγκέντρωσε όλες τις απαραίτητες, αλλά και άγνωστες πληροφορίες πίσω από τον πολυτάλαντο «Jack Sparrow» και σας τις παρουσιάζει ευθύς αμέσως.

1. Αν και έχει προταθεί 3 φορές για όσκαρ η ακαδημία δεν τον έχει τιμήσει ποτέ με το χρυσό αγαλματίδιο, γιατί όπως λένε οι …κακές γλώσσες είναι λίγο πιο «φιλελεύθερος» από ότι θα ήθελε η επιτροπή.

2. Το 1999, το τουπέ και η ομορφιά του φυσικά, του έκλεισαν μία πολύ καλή συμφωνία με την άγνωστε τότε σουηδική εταιρεία ρούχων «H&M». Η καριέρα του ως μοντέλο περιελάμβανε την ευρωπαϊκή καμπάνια της εταιρείας.

3. Ότι λατρεύει τη μουσική είναι πασίγνωστο. Ότι έχει «μανία» όμως με τα video clip, το ξέρατε; Ο Johnny Depp έχει εμφανιστεί σε video clip διάσημων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων το «God's Gonna Cut You Down» του Johnny Cash, το «Into the Great Wide Open», των «Tom Petty and the Heartbreakers» και το «It's A Shame About Ray» των «The Lemonheads».

4. Η μουσική του…εμμονή τον οδήγησε και στη σκηνοθεσία των video clip της επί χρόνια αγαπημένης του Vanessa Paradis. Από το 2001 μάλιστα ότι κυκλοφορεί η γαλλίδα τραγουδίστρια φέρουν την σκηνοθετική υπογραφή του Johnny Depp.

5. Παρά το διάσημο… εργοστάσιο του γεμάτο σοκολάτα, ο ίδιος όταν ήταν μικρός είχε αλλεργία στον γλυκό πειρασμό.

6. Επειδή άνθρωπο χωρίς φοβίες είναι δύσκολο να βρει κανείς, έτσι και ο Johnny Depp, τρέμει τους κλόουν, τις αράχνες και τα…φαντάσματα. Τα ερπετά από την άλλη, και ειδικά οι σαύρες, είναι αγαπημένο του κατοικίδιο. Μάλιστα σε νεαρότερη ηλικία …τις εκπαίδευε να κάνουν κόλπα.

7. Εκτιμά και σέβεται τους φίλους του. Ένας από αυτούς ήταν ο Marlon Brando ενώ η ιδιαίτερη αδυναμία που είχε στον αδικοχαμένο Heath Ledger, φάνηκε όταν χάρισε όλα τα χρήματα που κέρδισε από το «The Imaginarium of Doctor Parnassus» στην μικρή κόρη του φίλου του. Το παράδειγμά του ακολούθησαν οι Jude Law και Colin Farrell.

8. Ότι είναι καρδιοκατακτητής είναι γνωστό και …απόλυτα δικαιολογημένο. Έχει αρραβωνιαστεί μάλιστα 4 φορές. Sherilyn Fenn, Kate Moss, Jennifer Grey και Winona Ryder, είπαν το «ναι» αλλά όπως έδειξε η ιστορία αργότερα, τζάμπα το δαχτυλίδι και ο ενθουσιασμός.

9. Έμαθε να μιλάει γαλλικά όχι για να εντυπωσιάσει μόνο την αγαπημένη του Vanessa Paradis, αλλά περισσότερο για να πείσει τους γονείς της για τις αγνές προθέσεις του για την κόρη τους.

10. Παράτησε το σχολείο στα 16 του, για να γίνει rock star. Με την μπάντα που είχε τότε, τους «Six Gun Method», μετακόμισε στο Los Angeles, για να υπογράψουν με μία δισκογραφική. Η συνεργασία έληξε άδοξα όταν παντρεύτηκε την Lori Anne Allison. Εγκατέλειψε την μπάντα του και δύο χρόνια αργότερα, το 1985, χώρισε και με την Lori.

11. Αγαπημένος του σκηνοθέτης είναι ο Tim Burton και το έχει αποδείξει με τις συνεχείς συνεργασίες του μαζί του. Μεταξύ των ταινιών που έχει πρωταγωνιστήσει είναι «Ο Ψαλιδοχέρης», «Ο ακέφαλος καβαλάρης», «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», το «Ed Wood», «Η νεκρή Νύφη» και το πιο πρόσφατο «Dark Shadows».

12. Επιλεκτικός στις δουλειές του έχει απορρίψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Speed», που δέχτηκε ο Keanu Reeves αλλά και αρκετούς ρόλους τους οποίους έπαιξε κατόπιν ο Brad Pitt, όπως αυτόν στο «Θέλμα και Λουίζ», «Οι θρύλοι του πάθους», «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα». Εκτός Brad Pitt, ο Johnny Depp έχει ακόμα απορρίψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Sin City» αλλά και τον «Τιτανικό».

13. Έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας των Oasis το1997 στο album «Be Here Now» και στα soundtracks των ταινιών «Chocolat» και «Κάποτε στο Μεξικό».

14. Διαθέτει μία αρκετά μεγάλη συλλογή από ζωύφια, ψεύτικα μουστάκια και όπλα. Στη συλλογή του ωστόσο βάλτε και ένα…νησί στις Μπαχάμες.

15. Τέλος, το μπουκάλι με το κρασί, το οποίο ήπιε ως καλεσμένος της Oprah Winfrey το 2004, ήταν ένα Chateau Petrus, του οποίου η τιμή κυμαίνεται από τα 2 έως τα 4 χιλιάδες δολάρια, το μπουκάλι…εννοείται.

Χρόνια πολλά Johnny...