«Έφυγε» ο συγγραφέας Ray Bradbury

efuge-o-suggrafeas-ray-bradbury-suggrafeas-ray-bradbury

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Σε ηλικία 91 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας του «Farenheit 451», Ray Bradbury, σύμφωνα με ανακοίνωση της κόρης του στο Associated Press.

O Bradbury, ο οποίος έγινε διάσημος για τα δυστοπικά του μυθιστορήματα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1920 στο Waukegan, του Ιλινόις και ήταν από τους πιο γνωστούς συγγραφείς μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας.

Με πιο γνωστό έργο του το «Farenheit 451», που έγραψε το 1953 αλλά και τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας «The Martian Chronicles» (1950) και «The illustrated Man» τον αμέσως επόμενο χρόνο, ο Bradbury άφησε την τελευταία του πνοή σύμφωνα με την κόρη του, την Τρίτη το βράδυ στην Νότιο Καλιφόρνια.

Στο ενεργητικό του είχε περισσότερες από 27 νουβέλες και 600 ιστορίες μικρού μήκους ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίζονταν ότι είχε μεταφέρει την επιστημονική φαντασία στη σφαίρα της λογοτεχνίας. Σημαντική ήταν η συμβολή του και στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Twilight Zone».

Ο ίδιος ωστόσο αποποιούνταν αυτά τα σχόλια επισημαίνοντας ότι «Δεν είμαι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Έχω γράψει μόνο ένα βιβλίο τέτοιου είδους, το «Farenheit 451».

Όλα τα υπόλοιπα είναι αποκυήματα απλής φαντασίας. Η φαντασία έχει να κάνει με πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν, ενώ στην επιστημονική φαντασία τα πράγματα είναι εφικτά».

Σε μια συνέντευξή του μάλιστα στο περιοδικό New York Times το 2000, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «Γεννήθηκα το 1920, τότε που το αυτοκίνητο ήταν μόλις 20 χρονών. Το ραδιόφωνο δεν υπήρχε. Η τηλεόραση δεν υπήρχε. Γεννήθηκα την ιδανική στιγμή για να γράψω για όλα αυτά».