Όταν οι DSQUARED2 γνώρισαν το Ζάππειο

dean-dan-caten
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Είναι σημαντικό. Σε μια εποχή σαν αυτή που διανύουμε να έρχονται διεθνή ονόματα με ακτινοβολία. Και τώρα που μαθαίνουμε ότι ένα χαρούμενο δίδυμο της μόδας θα παρουσιάσει χρωματιστά ρούχα και αξεσουάρ στην Εβδομάδα Μόδα της Αθήνας, κλείνουμε ήδη θέση στην πρώτη σειρά. Επί δύο. της Σάντυς Τσαντάκη

Οι DSQUARED2 είναι παλιοί γνώριμοι. Πάντα ευρηματικοί, δημιουργικοί, πολυτάλαντοι, οι μικροκαμωμένοι Dean και Dan Caten, δεσμεύτηκαν να κάνουν μια στάση στην Αθήνα. Που δεν είναι μητρόπολη της μόδας αλλά θα γίνει για λίγες ημέρες.

Από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου το Ζάππειο Μέγαρο θα φιλοξενήσει Έλληνες σχεδιαστές που επιμένουν να παράγουν στιλ, με χρώματα, διάθεση, εξωστρέφεια. Και οι DSQUARED2, επίτιμοι καλεσμένοι της διοργάνωσης, θα συνδέσουν το brand τους με την 21η Athens Xclusive Designers Week με πάθος και ενθουσιασμό.

Τι θα δούμε; Τις προτάσεις τους για τον επόμενο χειμώνα. Αν και είναι Καναδοί, ίδρυσαν την μικρή τους αυτοκρατορία στην Ιταλία το 1992. Tι λένε οι ίδιοι; «Βorn in Canada, living in London, Made in Italy». Και τώρα; Σκηνοθετούν σύγχρονη μόδα στον επιβλητικό χώρου του Ζαππείου.

Nτύνονται το ίδιο. Εδώ και χρόνια. Τι λένε για την απόφαση τους να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μόδα, αφού πειραματίστηκαν χορεύοντας σε κλαμπ, κάνοντας δημόσιες σχέσεις, δουλεύοντας σαν στυλίστες; «Στα 20 σου είναι η στιγμή να παίξεις, στα 30 σου το κάνεις και στα 40 σου πρέπει να είσαι στο σωστό δρόμο.»

Θα τους χειροκροτήσουμε, όπως θα κάνουμε και με τους «δικούς μας» δημιουργούς που υπογράφουν πλέον με λατινικούς χαρακτήρες για να είναι αναγνωρίσιμοι και εκτός συνόρων. .LAK by Lakis Gavalas, Celia Dragouni, Evi Grintela, Vassilis Zoulias, Tassos Mitropoulos, Vlassi Holeva και άλλοι, νέοι, παλιοί, δοκιμασμένοι. Στο Ζάππειο μια μέρα… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr