Depeche Mode: «Ο Richard Spencer είναι ένα κάθαρμα»

depeche-mode
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Κατακεραύνωσαν τον ακροδεξιό ηγέτη λόγω των δηλώσεων του περί «επίσημου συγκροτήματος» του alt-right κινήματος

Ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Dave Gahan, δεν μάσησε τα λόγια του όταν αναφέρθηκε στον Richard Spencer, τον πρόεδρο της ακροδεξιάς ρατσιστικής οργάνωσης Conservative Political Action Conference. «Αυτός ο τύπος λαμβάνει υπερβολική δημοσιότητα. Αυτό που είναι επικίνδυνο με κάποιον σαν τον Richard Spencer είναι ότι πρώτα από όλα είναι κάθαρμα, ένα καλά μορφωμένο κάθαρμα και αυτό είναι το πιο τρομακτικό», σχολίασε ο Gahan στο Billboard.

Αναφορικά με τη δήλωση του Spencer, ότι οι Depeche Mode είναι το «επίσημο συγκρότημα» του alt-right κινήματος, ο Gahan σχολίασε ότι πιθανότατα έγινε για λόγους δημοσιότητας. Στη συνέχεια εξήγησε ότι ο Spencer δεν είναι «τρελός», όπως ο Milo Yiannopoulos, δεδομένου ότι τα λόγια του έχουν βαρύτητα. Συνεχίζοντας, ο τραγουδιστής των Depeche Mode αποκάλυψε ότι ο 24χρονος γιος του Jimmy ήταν που τον παρακίνησε να απαντήσει στις δηλώσεις του Spencer, επειδή «οι άνθρωποι διαβάζουν αηδίες – δυστυχώς, όπως ξέρουμε – και τις ερμηνεύουν σαν να είναι αλήθεια. Είναι δύσκολο αυτές τις μέρες, γιατί πρέπει να ψάξεις πραγματικά τι διαβάζεις και την προέλευση των πληροφοριών».

Reuters / Spencer Selvidge

Καταλήγοντας, ο Gahan αναφέρθηκε στις λανθασμένες εντυπώσεις ότι η μουσική του περιέχει αναφορές στη δεξιά, θεωρώντας ότι για αυτό «φταίει» η αισθητική του συγκροτήματος καθώς και η παρερμηνεία στίχων. «Κάθε άλλο, υπάρχει μια πιο σοσιαλιστική – εργατική τάξη, αν θέλεις, μια βιομηχανική αισθητική, σε αυτό που κάνουμε» επισήμανε ο Gahan. Δεδομένων των καταβολών του συγκροτήματος –μεγάλωσαν στις εργατικές συνοικίες του Έσσεξ, μισή ώρα από το ανατολικό Λονδίνο- ο Gahan εξέφρασε την απορία του για τα λεγόμενα και το συλλογισμό του Spencer.