Πέθανε ο θρύλος της rock 'n' roll Chuck Berry

chuck-berry
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία της κομητείας Saint Charles του Μιζούρι το Σάββατο 18 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Facebook.

«Με λύπη, η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας Saint Charles επιβεβαιώνει τον θάνατο του Charles Edward Anderson Berry του πρεσβύτερου, που ήταν πιο γνωστός ως ο θρυλικός μουσικός Chuck Berry», έγραφε η ανάρτηση χωρίς να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου του, ενώ η οικογένεια του μουσικού ζήτησε να αντιμετωπιστεί το γεγονός με τον δέοντα σεβασμό από τα ΜΜΕ.

Ο Chuck Berry (18 Οκτωβρίου 1926) ήταν μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής, πρωτοπόρος της rock 'n' roll και αναμορφωτής του rythm and blues.΄Εγινε διάσημος με τραγούδια όπως τα «Johnny B. Goode», «Roll Over Beethoven» και «Sweet Little Sixteen».

Με μια καριέρα 70 ετών, αναρίθμητες σπουδαίες συνεργασίες και πολλές επιτυχίες, ο Chuck Berry ανακυρήχθηκε δικαίως ως ο «πατέρας της rock 'n' roll». Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο John Lennon: «Αν ήθελες να δώσεις στο rock'n'roll ένα άλλο όνομα, θα μπορούσες να το πεις Chuck Berry».

Tο 1984, ο καλλιτέχνης βραβεύτηκε με Grammy για τη συνολική προσφορά του στη μουσική, ενώ ήταν από τους πρώτους που «πάτησαν» στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1986. Ακούραστος και δραστήριος μέχρι τελευταία στιγμή, ο Chuck Berry ανήγγειλε ανήμερα των 90στών γενεθλίων του την κυκλοφορία ενός ακόμα δίσκο που αφιέρωνε στην επί 68 χρόνια σύζυγό του. Ο τίτλος αυτού, «Chuck».