Απαντήσεις στους επικριτές του «Ghost In The Shell»

ghost-in-the-shell-sJ-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης της anime ταινίας στηρίζει την επιλογή της Scarlett Johansson.

Το κάστινγκ της Scarlett Johansson στον πρωταγωνιστικό ρόλο του cyborg The Major στο live action ριμέικ του «Ghost In The Shell» προκάλεσε αντιδράσεις από τους φανς της πρωτότυπης σειράς κόμικ και ταινίας anime. Η ηρωίδα της σειράς εμφανίζεται ως Motoko Kusanagi στην ανθρώπινη μορφή της, με τους επικριτές να θεωρούν πως ο ρόλος έπρεπε να πάει σε Ασιάτισσα ηθοποιό.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας anime, Mamoru Oshii, απάντησε στους επικριτές δηλώνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με την Johansson στον ρόλο. Σε μια συνέντευξή του στο IGN, ο Oshii εξήγησε ότι «η Major είναι ένα cyborg και η φυσική μορφή της είναι εντελώς υποθετική. Το όνομα Motoko Kusanagi και το υπάρχον σώμα της δεν είναι το αυθεντικά, οπότε δεν υπάρχει βάση για να πει κανείς ότι έπρεπε να την ενσαρκώσει Ασιάτισσα ηθοποιός. Ακόμα και εάν το πρωτότυπο σώμα της (αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ) ήταν Ιαπωνικό, θα ίσχυε το ίδιο».

Συνεχίζοντας, ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι πολλοί ηθοποιοί έχουν παίξει χαρακτήρες άλλων φυλών: «Στις ταινίες ο John Wayne μπορεί να παίξει τον Genghis Khan και ο Omar Sharif, ένας Άραβας, μπορεί να παίξει τον Δόκτωρ Ζιβάγκο, έναν Σλάβο. Είναι όλα απλά κινηματογραφικές συμβάσεις. Εάν δεν επιτρέπεται, τότε μάλλον ούτε ο Darth Vader θα έπρεπε να μιλάει αγγλικά». Σύμφωνα με τον Ιάπωνα σκηνοθέτη, οι επικριτές της ταινίας έχουν «πολιτικά κίνητρα», ενώ θεωρεί ότι «η καλλιτεχνική έκφραση πρέπει να είναι ελεύθερη από την πολιτική». Καταλήγοντας, ο Oshii σημείωσε πως η επιλογή της Johansson ήταν η «καλύτερη δυνατή» για την ταινία και ενθάρρυνε τον Αμερικανό σκηνοθέτη Rupert Sanders να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή θέλει στην πρωτότυπη εκδοχή της: «Εάν δεν το κάνει, τότε δεν υπάρχει νόημα να γίνει ριμέικ», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Oshii.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Απάντηση στους επικριτές ήρθε και από την ίδια την Johansson, η οποία υπογράμμισε ότι «σίγουρα ποτέ δεν θα τολμούσα να υποδυθώ την φυλή ενός άλλου ανθρώπου. Η διαφορετικότητα είναι σημαντική στο Χόλυγουντ». Συνεχίζοντας, η Johansson προσέθεσε ότι «ένα franchise με γυναίκα πρωταγωνίστρια είναι μια τόσο σπάνια ευκαιρία» και εξήγησε ότι νιώθει «σίγουρα τεράστια πίεση υπό το βάρος μιας τόσο μεγάλης πνευματικής ιδιοκτησίας στους ώμους μου».

Η Paramount Pictures μοιράστηκε τα πρώτα λεπτά της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαρτίου.