Το δροσερό Sauvignon Blanc του... Coppola

to-drosero-sauvignon-blanc-tou-coppola

ΤΡΙΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Από το 1977 στο «κουρμπέτι» της οινοποιίας -αν μη τι άλλο- ο F.F. Coppola έχει μια άξια σεβασμού σχέση με το κρασί. Και το Sauvignon Blanc που φέρει το όνομά του είναι ό,τι πρέπει για να εξισορροπήσετε τον καλοκαιρινό καύσωνα…

O Francis Ford Coppola αντιμετωπίζει το κρασί και το φαγητό του ως εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις. Πιστεύει μάλιστα πως η μία απόλαυση δε μπορεί να αποσυνδεθεί από την άλλη. Ο Corey Beck, διευθυντής της Coppola Wines σημειώνει πως «μία από τις βασικές πλευρές της φιλοσοφίας του Coppola, που του αρέσει να την υπογραμμίζει, είναι η παράλληλη απόλαυση φαγητού και ποτού. Τα υψηλού αλκοολικού βαθμού κρασιά έχουν μια δυσκολία στο συνδυασμό τους με το φαγητό. Όταν δουλεύουμε πάνω στα μείγματά μας, το κάνουμε πάντα με το μυαλό μας στο φαγητό, ώστε να μη χάνουμε ποτέ από το οπτικό μας πεδίο το πώς θα αλληλεπιδρά το τελικό προϊόν με ένα γεύμα».

Το Diamond Collection Sauvignon Blanc είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αυτής της λογικής, παρέχοντας μια αίσθηση φρουτένιας και μεταλλικής φρεσκάδας, σαν ένα «φερμουάρ» ακριβώς στη μέση μεταξύ οξέος και πλούσιου, με τέλεια ισορροπία.

Αφημένο να «παλιώσει» σε ανοξείδωτο χάλυβα, αυτό το 100% Sauvignon Blanc είναι ένας συνδυασμός της νεοζηλανδικής οξύτητας και του καλιφορνέζικου γευστικού πλούτου. Tο Sauvignon Blanc όμως, είναι δύσκολο κρασί για προβλέψεις.

Έχει πραγματικά διάφορες «προσωπικότητες» και «χαρακτήρες». Στον ιστότοπο Wine News, ο Steven Pitcher σημειώνει ότι το Sauvignon Blanc «έχει απ'τη φύση του πολλά αντικρουόμενα μεταξύ τους χαρακτηριστικά: οξύτητα, αυτοπεποίθηση, φρουτένια γεύση, αχυρώδες άρωμα, αίσθηση βοτάνων, μια ιδέα πράσινης ελιάς, υποψία φραγκοστάφυλου, πνεύμα ξύλου οξιάς κλπ.» και συνεχίζει απαριθμώντας άλλες τόσες γεύσεις και ιδέες που μπορεί να σου φέρει στο μυαλό το Sauvignon Blanc.

Αυτό που σίγουρα μπορεί να πει κανείς είναι ότι το Coppola Sauvignon Blanc δεν έχει καμία νότα από γκουάβα ή πιπεριά jalapeno. Είναι δροσιστικό, με μια υποψία τροπικών φρούτων.

Ο Coppola και ο Beck προτείνουν σερβίρισμα του συγκεκριμένου κρασιού με ψάρι ή γιδοτύρι. Πάντως σίγουρα, πρόκειται για κρασί θερινής κοπής, για να το χαρείτε δίπλα σε θάλασσα ή πισίνα, προς το τέλος της ημέρας, σαν επιστέγασμα…

Πληροφορίες: www.franciscoppolawinery.com