Πέντε εύκολοι τρόποι για να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μας

kastani-gualia-maura-rouxa-gunaika-mallia
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ξεχάστε τα extensions, σταματήστε να τραβάτε τα μαλλιά σας. Δεν είναι αυτή η λύση. Υπάρχουν 5 μικρά και μεγάλα μυστικά για να μάθουμε και να εφαρμόσουμε αμέσως τώρα. της Σάντυς Τσαντάκη

1. Τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν τόσο γρήγορα όσο νομίζουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία. Ξεκινάμε από τη ρίζα. Τι πρέπει να κάνουμε; Εντατικό μασάζ στο κρανίο, για τουλάχιστον πέντε λεπτά, κάθε βράδυ. Με πάθος. 

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

2. Είναι μύθος πως πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας κάθε έξι με οχτώ εβδομάδες. Σημασία έχει να χρησιμοποιούμε ένα καλό σαμπουάν, και κρέμα, και να βάζουμε τακτικά λάδι. Αν είμαστε προσεκτικές μπορούμε να πηγαίνουμε για κούρεμα και κάθε έξι μήνες. 

3. Να κοιμόμαστε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Για να μην τσακίζει η τρίχα. Ξεχάστε τις υφασμάτινες για λίγο. Μην πιάνετε τα μαλλιά σας, παρά μόνο μια χαλαρή κοτσίδα. Με λίγο μετάξι. 

4. Αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν. Δεν χρειάζεται να τα λούζουμε κάθε μέρα, γιατί δεν πρόκειται να μακρύνουν πιο γρήγορα. Μύθος κι αυτό. Το συχνό λούσιμο και το στέγνωμα με πιστολάκι αποδυναμώνουν την τρίχα. Οπότε, με μέτρο. Και αν το αντέχετε, ξεβγάλτε με ξύδι και κρύο νερό. 

5. Οι αλογοουρές καλύτερα να δένονται χαμηλά. Όχι ψηλά και σφιχτά, γιατί ταλαιπωρείται η τρίχα. Επίσης έφτασε ο καιρός να επενδύσουμε στη σωστή βούρτσα και να αρχίσουμε να χαϊδεύουμε τα μαλλιά και όχι να τα τραβάμε. Τα ξανθά μαλλιά σπάνε, τα σκούρα είναι πιο ανθεκτικά. Διαλέγετε και παίρνετε. Μarilyn ή Rita; 

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr