Τελικά θα παραλάβει το Νόμπελ του ο Bob Dylan

bob-dylan
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Θα χρειαστεί όμως να παραδώσει μια διάλεξη, εφόσον θέλει και το χρηματικό έπαθλο.

Η Σουηδική Ακαδημία επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τον Bob Dylan να παραλαμβάνει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Dylan θα βρίσκεται στην Στοκχόλμη για δύο συναυλίες και, λογικά, θα παραλάβει το βραβείο όσο βρίσκεται εκεί.

«Τα καλά νέα είναι ότι η Σουηδική Ακαδημία και ο Bob Dylan έχουν αποφασίσει να συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Ακαδημία τότε θα παραδώσει στον Dylan το δίπλωμα και το μετάλλιο Νόμπελ και θα τον συγχαρεί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας», ανακοίνωσε η καθηγήτρια Sara Danius της Σουηδικής Ακαδημίας μέσω δημοσίευσης σε blog. H Danius συμπλήρωσε ότι στην συνάντηση θα αποκλειστούν τα ΜΜΕ και θα παρευρεθούν μονάχα ο Dylan και τα μέλη της Ακαδημίας, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Dylan.

Όπως φαίνεται, ο Dylan δεν θα παραδώσει διάλεξη, όσο θα βρίσκεται στην χώρα, που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να παραλάβει το χρηματικό έπαθλο των 8 εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων (περίπου 840.000 ευρώ). Σύμφωνα με την Danius, η Ακαδημία περιμένει από τον Dylan μια βιντεοσκοπημένη διάλεξη στο κοντινό μέλλον.