American Pie...και οι ξέφρενοι ρυθμοί συνεχίζονται

american-piekai-oi-ksefrenoi-ruthmoi-sunexizontai

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Εφηβική φαρσοκωμωδία του 1991, με στόχο τους σημερινούς...35άρηδες, γεμάτη πάρτι και ξέφρενους ρυθμούς μιας πάλαι ποτέ, «αδίστακτης» και ασυγκράτητης γενιάς, η ταινία «American Pie: reunion» υπόσχεται μία συνάντηση με την κλασική συνταγή: ποτό, σεξ και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

«American Pie: reunion»

Όταν ακούει κανείς τον τίτλο «American Pie» αυτομάτως έρχεται στο νου του η νεανική ταινία σταθμός του 1999 με θέμα το σεξ και βασικά συστατικά τα ακραία αστεία και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, που επανέφερε δυναμικά το είδος της μαθητικής/κολεγιακής φαρσοκωμωδίας.

Στο«American Pie Reunion», όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες του κλασικού εφηβικού, American Pie, που συναντήσαμε πριν 13 χρόνια επιστρέφουν στο East Great Falls για μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών.

Αν και ηλικιακά έχουν περάσει αρκετός καιρός και λογικά θα έπρεπε να έχουν αλλάξει, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και εμφανισιακά ελάχιστα είναι τα σημάδια, που μαρτυρούν ότι η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι πρωταγωνιστές και το ...κοινό της ταινίας ήταν πριν από 13 ολόκληρα χρόνια.

Στο από καιρό πολυαναμενόμενο αυτό Σαββατοκύριακο, που διαδραματίζεται η ταινία, θα ανακαλύψουν ποιος άλλαξε και ποιος έμεινε ο ίδιος, αλλά και πώς ο χρόνος και η απόσταση δεν έσπασαν, τελικά, τους δεσμούς φιλίας.

Ήταν καλοκαίρι του 1999, όταν τέσσερα αγόρια από το Μίσιγκαν άρχισαν τη σεξουαλική τους αναζήτηση προκειμένου να χάσουν την παρθενιά τους. Στα χρόνια που πέρασαν, ο Τζιμ και η Μισέλ παντρεύτηκαν, ενώ ο Κέβιν και η Βίκυ χώρισαν. Ο Οζ και η Χέδερ συνέχισαν τη ζωή τους χωριστά, ενώ ο Φιντς ακόμα εποφθαλμιά τη μαμά του Στίφλερ, ο οποίος δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Τώρα οι φίλοι μιας ζωής, συναντιούνται εκ νέου ως ενήλικες (ηλικιακά τουλάχιστον) αναπολώντας την ξεγνοιασιά που είχαν στα εφηβικά νιάτα τους όταν ξεκίνησε η κωμωδία θρύλος πολλών εφήβων.

Σκηνοθεσία: Τζον Χούρβιτζ, Χέιντεν Σλόσμπεργκ, πάιζουν: Τζέισον Μπιγκς, Άλισον Χάνιγκαν, Τόμας Ίαν Νίκολας, Τάρα Ράιντ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Έντι Κέι Τόμας, Μίνα Σουβάρι, Κατρίνα Μπάουντεν, Κρις Κλάιν, Γιουτζίν Λέβι. Η ταινία προβάλλεται από τη UIP.