Οι θεατές άνω των 50 το νέο «χρυσορυχείο» του Χόλυγουντ

sinema-neverland
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Πάνω από ένα τρίτο του κοινού στις ΗΠΑ πηγαίνει τακτικά στον κινηματογράφο είναι άνω των 50.

Μια νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ CinemaCon στο Λας Βέγκας ισχυρίζεται ότι οι θεατές άνω των 50 μπορεί να αποτελούν το «μέλλον» για τα στούντιο, αφού αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο των θεατών, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Η μελέτη της Movio, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής ένωσης συνταξιούχων AARP, διαψεύδει την ιδέα ότι οι νέοι συρρέουν στις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ οι γονείς τους παρακολουθούν ειδήσεις και σειρές στην μικρή οθόνη.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Heather Nawrocki, υπεύθυνης της AARP για τον τομέα των ταινιών που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό, οι θεατές άνω των 50 ετών μπορεί «να συμβάλουν σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών στο Box Office». Όπως εξήγησε η Nawrocki, αυτό συμβαίνει επειδή οι θεατές αυτοί «έχουν διαθέσιμο εισόδημα, περισσότερο χρόνο για ψυχαγωγία και είναι πολύ πιστοί σε ορισμένους ηθοποιούς, κατά συνέπεια είναι μια ηλικιακή ομάδα μεγάλης αξίας».

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 500.000 Αμερικανούς που πήγαν στον κινηματογράφο τουλάχιστον μία φορά στο διάστημα μεταξύ του Αυγούστου του 2015 και του Αυγούστου του επόμενου έτους. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η κατηγορία των θεατών άνω των 50 ετών συνέβαλε στην ανάδυση ενός είδους «σκληρών θρίλερ» με πρωταγωνιστές ηθοποιούς με μακρά καριέρα στο ενεργητικό τους. Πάνω από τους μισούς που πήγαν και είδαν τις ταινίες «Jack Reacher: Ποτέ μην γυρίζεις πίσω» με τον Tom Cruise, «Η αρπαγή 3», «Το μονοπάτι του θανάτου» με τον Liam Neeson, και «Ο άνθρωπος του Νοέμβρη» με τον Pierce Brosnan ήταν άνω των 50 ετών.