Paul Weller: «Δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα που θα μας βγάλει από το σκοτάδι»

paul-weller Dean Chalkley
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο πατέρας της Mod συζητά για τις πολιτικές του αντιλήψεις και τον επερχόμενο δίσκο του.

Ο επερχόμενος δίσκος του Paul Weller έχει τον τίτλο «A Kind of Revolution» και, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον κόσμο και τις σκέψεις του στον απόηχο μεγάλων γεγονότων όπως το Brexit, την εκλογή του Donald Trump και την άνοδο της ακροδεξιάς. Παρά το γεγονός ότι ο δίσκος περιέχει αρκετά πολιτικά μηνύματα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση πολιτικός, αλλά «ανθρωπιστικός».

«Έχω γράψει περισσότερο αναφορικά με το πώς επηρεάζει την ανθρωπότητα και πώς μας επηρεάζει όλους. Εάν ο κόσμος αλλάξει καθόλου – κάτι που το χρειάζεται – θα έρθει μέσα από τους ανθρώπους και για αυτό ο δίσκος λέγεται “A Kind of Revolution”.  Η αλλαγή πρέπει να έρθει μέσα από την αγάπη, την συμπόνοια και την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων. Σε αντίθεση με μια επανάσταση όπου πυροβολούν πολύ κόσμο και εγκαθίσταται μια άλλη σειρά αρχηγών», υπογράμμισε ο Weller στο ΝΜΕ.

Reuters / Dylan Martinez

Συνεχίζοντας, ο Weller εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν μια επανάσταση, όπως της περιγράφει, είναι εφικτή «αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται. Νομίζω ότι ορισμένα από αυτά τα πράγματα εξετάζονται στον δίσκο. Δεν νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται απαραίτητα στην πολιτική – νομίζω ότι βρίσκεται μέσα μας ως ανθρώπινα όντα και αυτό είναι ένα τόσο μεγαλύτερο ερώτημα». Για τον ίδιο «δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα που θα μας οδηγήσει έξω από το σκοτάδι – είναι κάτι που πρέπει να έρθει από τον λαό, αλλά ποιος ξέρει εάν αυτό θα γίνει. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να είναι όσο πιο ενσυνείδητος γίνεται για αυτό και να είναι όσο καλύτερος άνθρωπος μπορεί να γίνει».

Το «A Kind of Revolution», στον οποίο συμμετέχουν ο Boy George και ο κιθαρίστας των The Strypes, ο Josh McClorey, θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου.