Προσθέτουμε στιλ στην κουζίνα του σπιτιού

kouzina-me-futa
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Γίνεται; Kι όμως είναι πιο εύκολο από ότι νομίζουμε. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε χρήματα για να ανανεώσουμε το πιο αγαπημένο σημείο του σπιτιού. της Σάντυς Τσαντάκη

Οι ταράτσες της πόλης αυτή την εποχή είναι must

Ξεχάστε τους λευκούς τοίχους. Όσο πιο μικρή η κουζίνα, τόσο περισσότερο μπορείτε να παίξετε με το χρώμα. Έχετε δει ποτέ φωτογραφίες με κάτι μίνι κουζίνες με μαύρους τοίχους, μπλε ή κόκκινους; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν υπάρχει απόχρωση που να μην λειτουργεί. Ακόμη και το πράσινο σου ανοίγει την όρεξη. 

Ο πιο έξυπνος και γρήγορος τρόπος να αλλάξετε κάτι στην κουζίνα σας είναι να πειραματιστείτε με τα χερούλια. Στην πόρτα, στα ντουλάπια, στα συρτάρια. Στρογγυλά, ξύλινα, χρωματιστά, ίσως ακόμη και στο ίδιο χρώμα με την πόρτα, τη ντουλάπα, το συρτάρι, μπορεί μόνο να χρειαστεί να τους αλλάξουμε θέση.

Βάλτε τάξη στην ...αταξία. Όλα θα μοιάζουν διαφορετικά μετά. Πιο τακτοποιημένα, πιο καθαρά, ο χώρος θα φαίνεται αυτόματα μεγαλύτερος. Και πιο φωτεινός. Οργανώστε αλάτι, πιπέρι, λάδι, σε έναν όμορφο δίσκο, κι αλλού τα βάζα με τις μαρμελάδες και όλους τους πειρασμούς.
Τα καρυκεύματα μοιάζουν σαν μικροί και μεγάλοι θησαυροί στο μεγάλο παζάρι. Της κουζίνας μας.

Διώξτε ή κρύψτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε. Αγοράστε καινούργιες πετσέτες ειδικά για την κουζίνα, λευκές και μπλε, κίτρινες και πράσινες... Προσθέστε παλιομοδίτικα πόστερ και φωτογραφίες με συναίσθημα, κάτι μέσα σε γυαλί ή πλέξιγκλας, που θα μπορείτε να καθαρίζετε από την ...λίγδα. 

Τα ετερώνυμα έλκονται. Μην αφήνετε τα φρούτα να μαραζώνουν μέσα στο μπολ. Φροντίστε τα όπως θα κάνατε και με ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια. Ανανεώστε τα τακτικά με φρέσκα φρούτα. Και λαχανικά. Προσθέστε χρώμα. Και μυρωδιά. Και αν έχετε χώρο, προσθέστε και ένα ρετρό λαμπατέρ. Για ατμόσφαιρα. Και μυστικές συζητήσεις την ώρα που ψήνεται το φαγητό στον φούρνο... 

Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμιά!

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr