Πόσο καλή θα ήταν άραγε μια επανένωση των Oasis;

oasis Dean Chalkley
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που τους ανακάλυψε, τα αδέρφια Gallagher θα τα θαλάσσωναν.

Ο Alan McGee, ο άνθρωπος που υπέγραψε τους Oasis στην Creation Records το 1993, είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο μιας επανένωσης του brit-pop συγκροτήματος, θεωρώντας πώς έτσι θα αμαυρώσουν την υστεροφημία τους. Ο McGee διατηρεί σχέσεις με τον Noel Gallagher, αλλά μετά την ανακοίνωση κυκλοφορίας solo δίσκου από τον Liam Gallagher, δεν πιστεύει ότι μια επανένωση των Oasis θα ήταν καλή ιδέα.

«Ελπίζω πως δεν θα χαλάσουν τον μύθο, προσπαθώντας να τον αναδημιουργήσουν και να ξανασμίξουν. Θα τα θαλάσσωναν. Όσο δεν γίνει αυτό, θα είναι μύθοι για πάντα. Οπότε ας το αφήσουμε έτσι, μυθικό» δήλωσε στην Sun o McGee. Αναφορικά με τις φήμες που κυκλοφορούν για μια επανένωση των Oasis, ο ίδιος «δεν το βλέπει», αφού τα αδέρφια Gallagher «βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη». Όπως εξήγησε ο McGee «δεν μπορεί να επιστρέφεις συνεχώς και να προσπαθείς να γίνεις 21 ξανά. Πρέπει να προχωρήσεις».

Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει ο McGee πέρσι στο και ΝΜΕ. «Δεν πιστεύω ότι ο Noel θα επανενώσει ποτέ τους Oasis – αλλά πιστεύω ότι όταν ο Liam είναι λίγο μεγαλύτερος μάλλον θα προσπαθήσει να επανενώσει το γκρουπ και θα κόβει 10.000 εισιτήρια της βραδιά τραγουδώντας κομμάτια των Oasis και θα είναι χαρούμενος με αυτό» είχε υπογραμμίσει. Καταλήγοντας τότε, ο McGee σχολίασε πως το ντοκιμαντέρ για τους Oasis, το «Supersonic», έδειξε ξεκάθαρα ότι το συγκρότημα «έχει τελειώσει» για τα καλά και πως δεν πρέπει να αμαυρωθεί ο μύθος του.