Προσεχώς ντοκιμαντέρ και live δίσκος από τους Black Sabbath

black-sabbath-old
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το θρυλικό heavy metal συγκρότημα έδωσε την τελευταία του συναυλία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο κιθαρίστας των Black Sabbath Tony Iommi αποκάλυψε ότι έχει σχέδια για την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ για το θρυλικό συγκρότημα, καθώς και έναν live δίσκο από τις τελευταίες συναυλίες που έδωσαν πέρσι. Οι Black Sabbath έπαιξαν 81 συναυλίες στο πλαίσιο της τελευταίας περιοδείας τους, με την τελευταία να πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2017 στη «γενέτειρά» τους, το Μπέρμιγχαμ.

Μιλώντας στο NBC News, ο Iommi ανέφερε ότι βρίσκεται «στο στάδιο μίξης του ήχου από τις τελευταίες συναυλίες των Sabbath στο Μπέρμιγχαμ για ένα πιθανό live album». Στην συνέχεια αποκάλυψε πως θα κάνουν ένα ντοκιμαντέρ, συμπληρώνοντας: «η δουλειά μου αυτή τη στιγμή είναι να ακούσω τι έχουμε κάνει». Ο κιθαρίστας απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το ντοκιμαντέρ, αλλά πρόσφατα είχε σχολιάσει ότι η τελευταία περιοδεία σήμανε το τέλος των ζωντανών εμφανίσεων, όχι όμως του συγκροτήματος γενικότερα.

Facebook / Oliver Halfin Photography

«Δεν νομίζω ότι έχουμε αποκλείσει τίποτα, πέραν του ότι δεν θέλω να κάνω άλλες περιοδείες. Ποιος ξέρει; Μπορεί να κάνουμε κάτι. Δεν το έχουμε συζητήσει. Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα για την ακρίβεια – αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι μπορεί να γίνει» είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο Planet Rock. Αντίστοιχα, τον Νοέμβριο του 2016, και ο Ozzy Osbourne υπογράμμισε την θέλησή του να συνεχίσει να δημιουργεί μουσική και μετά το τέλος των Black Sabbath. «Δεν είμαι εγώ που θέλω να πάρω σύνταξη, είναι οι Black Sabbath. Εγώ θα συνεχίσω κάνοντας τη μουσική μου» είχε δηλώσει στο περιοδικό Ultimate Classic Rock.