Το νέο άλμπουμ των Depeche Mode λέγεται Spirit και δεν είναι όνομα και πράγμα

depechemodespiritbyidalizes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

To 14ο album της βρετανικής μπάντας τούς βρίσκει σε εγρήγορση για τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές στον πλανήτη, με επαναστατική διάθεση, αλλά χωρίς να αφήνουν πίσω τους τη γνώριμη ηλεκτρονική τους μελαγχολία. Το εγχείρημα ωστόσο κρίνεται άνισο και θα ξενίσει τους πολλούς και ορκισμένους fans.

Δυνατά σημεία: Το πρώτο single «Where’s The Revolution» είναι φτιαγμένο για να γίνει ένα stadium rock hit περιορισμένης διάρκειας, μιας και σίγουρα χιλιάδες κόσμου θα φωνάζουν με τον Dave Gahan τους επαναστατικούς στίχους, περιμένοντας ωστόσο τα πραγματικά εκκωφαντικά τραγούδια που έχουν γράψει στην τεράστια καριέρα τους. Με λίγα λόγια, δεν τρελαθήκαμε κιόλας. Το πραγματικό διαμάντι του δίσκου είναι το εναρκτήριο «Going Backwards», με τους καυστικούς στίχους, που προϊδεάζει τον ακροατή για το θέμα του album, αλλά η συγκίνηση δεν έρχεται ποτέ. Ένα ακόμα κομμάτι που μας θύμισε τα παλιά είναι το «Cover Me», και, ευτυχώς, που υπάρχουν και τέτοιες στιγμές για να θυμόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Αδύναμα σημεία: Στο σύνολό του το «Spirit» είναι άνευρο, χωρίς καμία αίσθηση πρωτοτυπίας, ενώ είναι εμφανής μια αγωνιώδης  ανάγκη να πιάσουν το πολιτικοποιημένο momentum των ταραγμένων εποχών που βιώνει ο πλανήτης. Κατηγορίες σε ηγέτες -που όλοι ξέρουμε σε ποιους αναφέρονται-, κάλεσμα για ουσιαστική επανάσταση των λαών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αναζήτηση της ποιότητας του σύγχρονου ανθρώπου σε ένα εχθρικό και γκρίζο περιβάλλον. Δεν πείθουν όμως. Καλές οι προθέσεις, αλλά υπάρχουν άλλες μπάντες που το έχουν κάνει καλύτερα και σοφότερα.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Συμπέρασμα: Περιμένουμε πώς και πώς τη συναυλία της θρυλικής αυτής μπάντας για το ένδοξο παρελθόν, τον αειθαλή διασκεδαστή Dave Gahan να μας προσφέρει ανατριχίλες. Το «Spirit», όπως και κάποιες άλλες δουλειές του πρόσφατου παρελθόντος τους, θα το ξεχάσουμε γρήγορα. Και θα τους το συγχωρήσουμε, γιατί 30 χρόνια μετά, μας είναι ακόμα ακαταμάχητοι. 

Album: Depeche Mode
Καλλιτέχνης: Spirit
Label: Columbia/Feelgood

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ