Aπό πότε τα ρούχα φέρνουν την ευτυχία;

dolcekaigabbana
ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Aπό τότε που οι σχεδιαστές μόδας αποφάσισαν ότι θέλουν να είμαστε ευτυχισμένες και να φοράμε ρούχα που μας ανεβάζουν και μας φτιάχνουν αυτομάτως την διάθεση. Θέλετε να υιοθετήσουμε στιλ που χαμογελάει; της Σάντυς Τσαντάκη

Η καλοκαιρινή μόδα για το 2017 είναι πιο χρωματιστή και ευδιάθετη από ποτέ. Έχει ζωντάνια και πολύχρωμα εμπριμέ. Υφάσματα που αναπνέουν για να χορεύουν. Ξανά και ξανά.

Η αισιοδοξία είναι ξανά της μόδας. Τι ωραία. Γιατί ειδικά τώρα, ειδικά σήμερα, είναι κάτι που όλες μας έχουμε τόση ανάγκη. Είμαστε ελεύθερες να φορέσουμε ό,τι θέλουμε, όπως το θέλουμε, όποτε το θέλουμε. 

Χωρίς περιορισμούς. Μόνο με χαμόγελο, όσο δύσκολο κι αν είναι ορισμένες μέρες, και νύχτες. Τάσεις που μπορεί να τις θεωρούσαμε παρακινδυνευμένες ή οριακά κιτς, τώρα τις υιοθετούμε με πάθος και το κυριότερο χωρίς ενοχές.

Η σεροτονίνη της μόδας μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τις ανασφάλειες. Το μήνυμα στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ήταν η χαρά της ζωής. Στο Μιλάνο τα μοντέλα χόρευαν. Ξανά και ξανά. Σα να ήταν καλεσμένα σε κάποιο πάρτι. Από τους Dolce&Gabbana μέχρι τον Antonio Marras και τον οίκο Tod’s ο ρυθμός ήταν ξεσηκωτικός.

Όπως και τα …κοστούμια. Και ευτυχώς είμαστε όλοι καλεσμένοι. Και στο Παρίσι η διάθεση ήταν η ίδια. Στον οίκο Prada, στον Rick Owens, στον J.W.Anderson. Ακόμη και στο σόου του Alexander McQueen κυριαρχούσε η χαρά. Και όχι η θλίψη. Πένθος τέλος. Όχι άλλη μελαγχολία. Δεν θα υπήρχε καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε το πάρτι. Μέσα μας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr