Πώς ένα τασάκι απογείωσε το κασέ του «Braveheart»

braveheart
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Οι διαπραγματεύσεις με τον Mel Gibson για το budget της ταινίας έφτασαν σε οριακό σημείο.

Ο Mel Gibson έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια τόσο για το ταλέντο του στην έβδομη τέχνη, όσο και για τον ευέξαπτο χαρακτήρα και τις ακραίες αντιλήψεις του. Ωστόσο, παρά την τριβή του με το Χόλιγουντ, ο ηθοποιός παραμένει περιζήτητος και άκρως δημοφιλής. Μια ιστορία στη βιογραφία της παραγωγού στο Χόλιγουντ, Sherry Lansing, για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν για το budget του «Braveheart» ρίχνει περισσότερο φως στον χαρακτήρα του Gibson.

Reuters / Phil McCarten

Η Lansing εκείνο τον καιρό βρισκόταν στην κορυφή της Paramount και κατάφερε να πείσει τον Gibson να πρωταγωνιστήσει και να σκηνοθετήσει την ταινία. Αργότερα, ο Gibson συναντήθηκε με τους επικεφαλής του στούντιο για να διαπραγματευτεί το budget της ταινίας. Η 20th Century Fox είχε ήδη συμφωνήσει να πληρώσει τα δύο τρίτα του ποσού που ζητούσε, αλλά η Paramount δεν ήταν διατεθειμένη να πληρώσει το υπόλοιπο τρίτο που ήθελε ο ηθοποιός. Σύμφωνα με την Lansing, ο Gibson νευρίασε τόσο πολύ που «άρπαξε ένα μεγάλο γυάλινο τασάκι και το πέταξε μέσα από τον τοίχο», δηλαδή το πέταξε με τόση δύναμη που έκανε τρύπα.

Προς τιμήν του, ο Gibson φέρεται να έχει επιβεβαιώσει το συμβάν, παραδεχόμενος ότι η αντίδρασή του ήταν «λίγο υπερβολική». Η αντίδραση του Gibson – ο οποίος τότε ήταν από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς στο Χόλυγουντ – φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού μια βδομάδα αργότερα η Paramount ενέδωσε και συμφώνησε στις απαιτήσεις του. Η ιστορία δικαίωσε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, αφού ο «Braveheart» στη συνέχεια έσπασε τα ταμεία και απέσπασε πέντε βραβεία Όσκαρ.