Κληρονόμοι του Prince «βάζουν φρένο» στο EP με ακυκλοφόρητα τραγούδια

prince Mike Blake
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Κατέθεσαν μήνυση κατά του ηχολήπτη που συνεργάστηκε με τον Prince στα συγκεκριμένα τραγούδια.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση για την κυκλοφορία του «Deliverance», ενός EP με έξι ακυκλοφόρητα τραγούδια του Prince, οι κληρονόμοι του εκλιπόντος αστέρα κατέθεσαν μήνυση κατά του ηχολήπτη Ian Boxill, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KTSP, οι κληρονόμοι ισχυρίζονται ότι ο Boxill παραβίασε τη συμφωνία του με τον Prince.

Το νέο EP του Prince περιλαμβάνει έξι τραγούδια, τα οποία γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν μεταξύ του 2006 και 2008, την εποχή μου είχε κυκλοφορήσε το «Planet Earth».

Όπως αναφέρουν στη μήνυση, ο Boxill φέρεται να είχε συμφωνήσει με τον καλλιτέχνη ότι οι ηχογραφήσεις στις οποίες συνεργάστηκαν θα παρέμεναν στην αποκλειστική κυριότητα του Prince, ενώ ο ηχολήπτης δεν θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει «κατά οποιονδήποτε τρόπο». Η μηνυτήρια αναφορά σημειώνει πως η αξία των ακυκλοφόρητων τραγουδιών εκτιμάται στα 75.000 δολάρια.

Στο σπίτι του Prince βρέθηκε ένας τεράστιος όγκος ακυκλοφόρητων τραγουδιών.

Από την πλευρά του ο Boxill δεν έχει σχολιάσει στις καταγγελίες, ούτε έχει επιστρέψει τις ηχογραφήσεις στους κληρονόμους του Prince. Από ό,τι φαίνεται, οι φανς του Prince θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στον θησαυρό από ακυκλοφόρητα τραγούδια που βρέθηκαν στο Paisley Park.