Η οικογένεια του Heath Ledger μιλά για τον θάνατό του

heath-ledger-Joker-dark-knight
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Δεν είχε κατάθλιψη επειδή έπαιξε τον Τζόκερ, υπογραμμίζει η αδερφή του ηθοποιού.

Στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca έκανε την πρεμιέρα του το ντοκιμαντέρ «I Am Heath Ledger» με θέμα τη ζωή του ηθοποιού, ο οποίος πέθανε το 2008. Η Kate Ledger, αδερφή του ηθοποιού, παρευρέθηκε στην πρεμιέρα και επιχείρησε να αντικρούσει τις φήμες πως ο θάνατός του είχε κάτι να κάνει με τον ρόλο του στον «Σκοτεινό Ιππότη». Ο ρόλος του ως Τζόκερ στην δεύτερη ταινία της τριλογίας του Christopher Nolan τού χάρισε ένα Όσκαρ μετά θάνατον.

Πριν το θάνατό του, ο Ledger είχε παραδεχτεί πως υποφέρει από αϋπνίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και πως έπαιρνε συνταγογραφημένα φάρμακα για αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Σύμφωνα με την αδερφή του, η κατάθλιψη και οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής, ήταν «συνηθισμένα». Οι φήμες αναφορικά με τον θάνατο του Ledger φούντωσαν, εν μέρει, λόγω του ανατριχιαστικού ημερολογίου που είχε γράψει ο ηθοποιός ως Τζόκερ.

Σύμφωνα με την ίδια, το ημερολόγιο γράφτηκε στο πλαίσιο του ρόλου που ενσάρκωσε ο ηθοποιός και δεν είχε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Ήμουν σοκαρισμένη, γιατί το ημερολόγιο του Τζόκερ ήταν διασκέδαση για αυτόν», αναφέρει η αδερφή του ηθοποιού σε άρθρο της Telegraph.  Όπως εξηγεί στη συνέχεια, οι αναφορές στον θάνατο και την κατάθλιψη που περνούσε ο αδερφός της ήταν «πέρα για πέρα λάθος», ενώ υπογράμμισε πως «δεν είχε κατάθλιψη για τον Τζόκερ». Η Kate Ledger συμπλήρωσε πως ο ηθοποιός είχε απίστευτο χιούμορ, κάτι το οποίο μόνο η οικογένεια και οι φίλοι ήξεραν.

AP

«Έχουν ειπωθεί πολλά απαίσια πράγματα για τον Heath» σχολίασε ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ Matt Amato.

Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Matt Amato, από την πλευρά, ευχήθηκε πως το «I Am Heath Ledger» θα αποτελέσει «αντίδοτο για πολλά από τα κουτσομπολιά στον κόσμο», σχολιάζοντας, παράλληλα, πως «έχουν ειπωθεί πολλά απαίσια πράγματα για τον Heath». Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για μια μέρα στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 3 Μαΐου, ενώ θα κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα μέσω του Spike στις 17 Μαΐου.