Από τη «Στρέλλα» στους «Oρίζοντες» του Booze

Η πολυτάλαντη ηθοποιός και ζωγράφος Μίνα Ορφανού δείχνει τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και αφιερώνει δεκαπέντε συλλεκτικά έργα της, για την οικονομική ενίσχυση για την μεταστέγαση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες».

Πρόκειται για τη 12η προσωπική έκθεση της καταξιωμένης ηθοποιού και ζωγράφου, που τιτλοφορείται «Ορίζοντες/Αναδρομική» και φιλοξενείται μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Booze Cooperativa.

Το θέμα της έκθεσης, η Μίνα Ορφανού, το εμπνεύστηκε από το Κέντρο και περιλαμβάνει έργα, που αντικατοπτρίζουν την ψυχή και την πολυδιάστατη προσωπικότητα της ζωγράφου αποτυπωμένα με έναν ιδιαίτερο - μοναδικό τρόπο, που προκαλούν συγκίνηση στο θεατή.

Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα με αυτισμό, νοητική στέρηση και σύνδρομο down, από 15 ετών και άνω και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχει εντάξει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και παράλληλα ενισχυτικά προγράμματα ( http://www.keepea.gr ).

Μέσα από την εκδήλωση αυτή, το κοινό προσκαλείται να στηρίξει το έργο του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας πολυετής σκοπός - η μεταστέγασή του σε νέες εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Επίσης, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για να βελτιώσουν τις συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Στα εγκαίνια της εκδήλωσης την Παρασκευή 22 Μαρτίου προβλήθηκε η κινηματογραφική επιτυχία της Μίνας Ορφανού, «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, ενώ μίλησαν όλοι οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες της και εκπρόσωποι του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες».

Πληροφορίες: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, http://www.boozecooperativa.com , εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 26/3 στις 20.00, διάρκεια έκθεσης: μέχρι και την Κυριακή 31/3 2013, ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 19.00 - 00.00, είσοδος ελεύθερη.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • CULTURE