Μπορεί το αλκοόλ να γίνει καλύτερο στα 30.000 πόδια;

mpira-aeroplano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2017

Σύμφωνα με τους New York Times, οι αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται με ζυθοποιεία προκειμένου να κάνουν τα αλκοολούχα ποτά πιο εύγευστα στον αέρα.

Είναι γνωστό πως όταν ταξιδεύουμε με το αεροπλάνο, η γεύση μας επηρεάζεται. Το υψόμετρο και οι συνθήκες πίεσης που επικρατούν στο αεροπλάνο, αλλά και η χαμηλή υγρασία, αλλοιώνουν την αίσθησή μας, ώστε όλα να έχουν πιο στεγνή και ήπια γεύση, δηλαδή να είναι κοινώς άνοστα. Γι’ αυτό και δεν ευχαριστιόμαστε ποτέ το φαγητό και το αλκοόλ που καταναλώνουμε μας φαίνεται αδιάφορο.

Οι αεροπορικές εταιρίες, όμως, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, ώστε η πτήση να γίνεται πιο ευχάριστη. Συνεργάζονται με διάφορα ζυθοποιεία, ώστε να κάνουν το αλκοόλ να έχει καλύτερη γεύση στα 30 χιλιάδες πόδια, ακόμη κι όταν όλα τα άλλα είναι εναντίον μας.

Συγκεκριμένα, αεροπορική εταιρία στο Χονγκ Κονγκ προσθέτει μέλι και άλλα υλικά στην μπίρα για να την κάνει πιο γευστική και θα ακολουθήσουν πιθανότητα και άλλες πατέντες.

Το Bloody Mary, βέβαια, παραμένει γευστικό και στον αέρα, λόγω του νατρίου του, αλλά και της ντομάτας που κάνει το πίσω μέρος της στοματικής κοιλότητας να εκκρίνει σάλιο, γι’ αυτό αν έχετε μεγάλο αεροπορικό ταξίδι μπροστά σας και θελήσετε κάτι γευστικό, επιλέξτε το.