Με τι ταξιδεύει πάντα ο Anthony Bourdain;

anthony-bourdain
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

O διάσημος αμερικανός σεφ και παρουσιαστής, γνωστός για τις ταξιδιωτικές μαγειρικές του εκπομπές, έχει πλέον τελειοποιήσει την τέχνη της βαλίτσας. Τι είναι αυτό, όμως, που δεν αποχωρίζεται σε κάθε του ταξίδι;

O Anthony Bourdain περνά περισσότερο χρόνο ταξιδεύοντας, παρά στο σπίτι του, ως παρουσιαστής της ταξιδιωτικής και γαστρονομικής εκπομπής του CNN “Parts Unknown”, η οποία τον στέλνει σε διάφορα λιγότερα γνωστά μέρη του κόσμου, για να εξερευνήσει την κουλτούρα και την κουζίνα τους.

Ως ειδικός, λοιπόν, τόσο στη γαστρονομία, όσο και στα ταξίδια, έχει πρόχειρη τη δική του ταξιδιωτική λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να πακετάρει σε κάθε του ταξίδι, γνωρίζοντας καλά τι πρέπει να έχει μαζί του και τι χρειάζεται να αφήσει στο σπίτι.

Η λίστα του, όμως, έχει και μερικές εκπλήξεις. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στους New York Times αποκάλυψε ότι ταξιδεύει με μια ψεύτικη πιστωτική που μετατρέπεται σε μαχαίρι, την οποία κουβαλά σε κάθε του ταξίδι, προκειμένου να είναι έτοιμος αν κάποιος του επιτεθεί από πίσω καθώς μπαίνει στο ξενοδοχείο του.

Στις αποσκευές του κουβαλά πάντα και μια μπλούζα, ένα ελαφρύ μπουφάν που χρησιμοποιεί και σαν μαξιλάρι, 3 ή 4 σημειωματάρια, 1-2 φόρμες ζίου-ζίτσου και τουλάχιστον ένα βιβλίο, το οποίο συνήθως είναι επιστημονικής φαντασίας.

Όπως αποκάλυψε, δεν τρώει το φαγητό των αεροπλάνων –κάτι που ακολουθεί και ένας άλλος διάσημος τηλεοπτικός σεφ, ο Gordon Ramsay- και προτιμά να γευματίσει στο αεροδρόμιο.

Τέλος, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να φτάνουν στο αεροδρόμιο έτοιμοι για τον έλεγχο ασφαλείας: να μην έχουν ποτέ υγρά και ζελέ στις χειραποσκευές τους, να μην φορούν ζώνες και κοσμήματα και να ακολουθούν τους κανόνες.