Τα δέκα μυστικά των ξενοδοχείων που δεν θέλουν να ξέρουμε

domatio-ksenodoxeio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Κάποια από τα παρακάτω μπορεί να τα γνωρίζετε ήδη, άλλα όχι, ενώ μερικά να απευθύνονται σε ξενοδοχεία του εξωτερικού. Όπως και να ‘χει, τα ξενοδοχεία έχουν κι αυτά τα μυστικά τους κι εμείς σας αποκαλύπτουμε δέκα από αυτά.

Δεν θα πάτε ποτέ φυλακή για χρέος προς κάποιο ξενοδοχείο. Θα πάτε, όμως, σίγουρα στο δικαστήριο, προκειμένου να ρυθμιστεί.

Σε πολλά ξενοδοχεία πραγματοποιούνται αυτοκτονίες. Οι άνθρωποι που αυτοκτονούν, δεν επιθυμούν να βρει τη σορό τους η οικογένειά τους γι’ αυτό και προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα πολλές συνήθως σε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στο σπίτι τους.

Μπορείτε να κάνετε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς να χρεωθείτε. Ρωτήστε αν μπορείτε να μεταφέρετε την κράτηση για την επόμενη εβδομάδα κι έπειτα καλέστε την επόμενη ημέρα για να κάνετε ακύρωση.

Τα ξενοδοχεία ξέρουν ότι θα πάρετε μαζί σας όλα τα είδη περιποίησης (δείγματα σαπουνιού, σαμπουάν και αφρόλουτρου) που έχουν στο δωμάτιό σας, οπότε μπορείτε να τα πακετάρετε χωρίς τύψεις.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου έχει καλές σχέσεις με την αστυνομία. Αν κάτι τους φανεί ύποπτο, δεν θα το σκεφτούν πολύ για να την ειδοποιήσουν.

Το προσωπικό καθαρισμού κάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές και πληρώνεται λιγότερο απ’ όλους. Αν θέλετε, μπορείτε να τους αφήνετε πουρμπουάρ.

Οι κουβέρτες και τα καλύμματα του κρεβατιού δεν αλλάζονται τόσο συχνά όσο τα σεντόνια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε τα ίδια με τον προηγούμενο ένοικο.

Η ασφάλεια πολλές φορές δεν είναι εγγυημένη. Οι κάρτες-κλειδιά που χρησιμοποιούν πολλά ξενοδοχεία δεν λήγουν αμέσως μετά το check-out, που σημαίνει ότι αυτός που έμενε στο δωμάτιο πριν από εσάς θα μπορούσε να μπει.

Με λίγη ευγένεια, μπορείτε να πετύχετε καλύτερο δωμάτιο κατά το check-in. Δοκιμάστε το!

Αν ταξιδεύετε συχνά στο ίδιο μέρος, προτιμήστε να μένετε στο ίδιο ξενοδοχείο. Όσο περισσότερο σας γνωρίσει το προσωπικό, τόσο πιθανότερο είναι να έχετε κάποιες δωρεάν παροχές και καλύτερη εξυπηρέτηση.