Το Blue Eye lounge, το πρώτο υποβρύχιο σαλόνι πλοίου, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό

blue-eye-lounge
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το πρώτο lounge κάτω από το νερό με δονούμενους καναπέδες και καινοτόμο ηχοσύστημα που καταγράφει τους ήχους της θάλασσας είναι πλέον γεγονός, παρέχοντας στους επιβάτες την απόλυτη εμπειρία αισθήσεων του θαλάσσιου κόσμου.

Η εταιρία κρουαζιέρας Ponant ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το υποβρύχιο σαλόνι την περασμένη χρονιά και πλέον παρουσιάζει το Blue Eye lounge, το οποίο υπάρχει σε 4 νέα πολυτελή γιοτ της εταιρίας, με τα πρώτα δυο (Le Lapérouse και Le Champlain) να προγραμματίζονται για λανσάρισμα το 2018 και τα επόμενα (Bougainville και Le Dumont-d’Urville) το 2019.

Σε αυτά, οι επιβάτες θα μπορούν να καθίσουν στα 2-3 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, σε ατμόσφαιρα που θυμίζει Τζέιμς Μποντ, και να παρατηρούν τον θαλάσσιο κόσμο από 2 τεράστια φινιστρίνια (1,6x3,4 μέτρα) σε σχήμα ματιού κητοειδούς, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλεται ζωντανά υλικό από την περιβάλλουσα θαλάσσια ζωή σε ψηφιακές οθόνες σε όλο το χώρο.

Παράθυρο στη θαλάσσια ζωή

Ο ήχος θα μεταδίδεται από υδρόφωνα καλύπτοντας ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το πλοίο, ενώ και οι καναπέδες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εμπειρίας, δημιουργώντας μικρές δονήσεις, ώστε τα ηχητικά κύματα να μεταδίδονται και στο σώμα. Έτσι οι επισκέπτες θα αισθάνονται καλύτερα το ρυθμό και τη ζωή του ωκεανού.

Η όλη τεχνολογία θεωρείται ότι δεν επηρεάζει τη θαλάσσια βιόσφαιρα και σίγουρα θα αποτελέσει μια ιδιαίτερη εμπειρία για όσους καταφέρουν να τη ζήσουν.

Τα πλοία θα έχουν 127 μέτρα μήκος, επτά «ορόφους» και θα μπορούν να φιλοξενήσουν 184 επιβάτες σε 92 καμπίνες, πηγαίνοντάς τους σε μέρη όπως το Κανάλι του Παναμά, τον Αμαζόνιο, τον Ινδικό Ωκεανό και άλλους ιδιαίτερους προορισμούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο youtube εδώ.