Tour στο Βόρειο Αιγαίο με την travel blogger Dreamista

dreamista
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Βάζουμε μαγιό και ακολουθούμε την Άννα Παπαρίζου (aka dreamista) σε 3 όμορφα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

To Kαλοκαίρι ξεκινάει και η Ελλάδα ξεχωρίζει τώρα. Με τα 150 νησιά της, ένα είναι σίγουρο: πολλά θα γνωρίσεις στη ζωή σου και πολλά θα αγαπήσεις. Σήμερα, σε πάω ταξίδι σε 3 πανέμορφα νησιά του Βορείου Αιγαίου, γι' αυτό scroll down για Θάσο, Λήμνο και Ικαρία!

Καλοκαιρινές διακοπές στη Θάσο
Το σμαραγδένιο νησί του Βορείου Αιγαίου που ανήκει στον νομό Καβάλας, είναι τόσο κοντά στην ενδοχώρα που είναι εύκολα προσβάσιμο και συνεπώς τέλειο για οικογενειακά ταξίδια. Η Καβάλα απέχει από την Αθήνα μόλις 1 ώρα με αεροπλάνο, ενώ από το λιμάνι της Κεραμωτής φτάνεις στον Λιμένα στη Θάσο μέσα σε 40 λεπτά. Και σύντομα θα ανακαλύψεις γιατί λέγεται "σμαραγδένια" η Θάσος: γιατί οι καταπράσινοι λόφοι της φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Έχεις όμως καιρό για να τα δεις όλα. Από τον Λιμένα, σε μόλις 2 λεπτά θα φτάσεις στη Aelia Villa, μέσα σε έναν φωτεινό κήπο γεμάτο με ό,τι χρειάζεσαι για μια αυθεντική, εναλλακτική νησιώτικη εμπειρία. Τέλεια για ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες, στην Aelia Villa θα αισθανθείς σίγουρα σαν στο σπίτι σου. Είναι μόλις 30 μέτρα από την παραλία του Αγίου Βασιλείου, λίγα λεπτά περπάτημα από τον Λιμένα και έχει τέλεια θέα στη θάλασσα. Αν πάλι θες δραστηριότητες στη φύση, δεν θα απογοητευτείς. Sailing στο Βόρειο Αιγαίο, scuba diving και pilates στην παραλία είναι λίγες μόνο από τις εμπειρίες που θα ζήσεις εδώ, για να γεμίσεις τις μέρες σου στη Θάσο με πανέμορφες εκπλήξεις. Η Θάσος όμως έχει και ιστορική αξία, με πολλά αρχαιολογικά μνημεία των Φοινίκων, των Αρχαίων Ελλήνων και των Βυζαντινών, καθώς και παραδοσιακούς οικισμούς που μπορείς να εξερευνήσεις.

Παράδοση και πολυτέλεια στη Λήμνο
Η Λήμνος είναι πιο νότια, πιο εναλλακτική και πιο αυθεντική. Ο μαζικός τουρισμός δεν έχει έρθει εδώ και έτσι οι πιο εναλλακτικοί ταξιδιώτες θα το αγαπήσουν το νησί. Συνδεδμένη με τους αρχαίους Έλληνες θεούς, Ήφαιστο και Αίολο, η Λήμνος φιλοξενεί όπως καταλαβαίνεις εντυπωσιακά γεωλογικά σημεία: αλυκές, αμμοθίνες, κρατήρες, θερμές πηγές... Πήγα και τα είδα και σ'το υπογράφω. To αγαπημένο μου όμως σημείο είναι το μεσαιωνικό κάστρο της Μύρινας και οι δυο γυαλοί αριστερά και δεξιά του, ενώ σίγουρα προτείνω και την πεζοπορία μέχρι το εκκλησάκι της Παναγιάς της Κακκαβιώτισσας, ξεσκέπαστο μέσα σε μια σπηλιά στο βουνό. Θες κι άλλο; Η Λήμνος έχει πάνω από 30 αμμουδερές παραλίες, όπου σίγουρα θα απολαύσεις την ησυχία σου. Κατά τη γνώμη μου, είναι ιδανικός προορισμός για ζευγάρια και για οικογένειες. Για ρομαντζάδα λοιπόν προτείνω για διαμονή τον παραδοσιακό μήλο του Varos Village με θέα στη θάλασσα. Ενώ για οικογενειακή άνεση τη village suite, όπου θα ζήσεις με την οικογένειά σου μερικές πρωτόγνωρες εμπειρίες, είτε είναι κάποια δραστηριότητα στη φύση ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως μαθήματα κεραμικής (το έκανα κι αυτό) ή μαγειρικής -άλλωστε η Λήμνος φημίζεται για την κουζίνα της!

Χαλαρά στην Ικαρία
ιδανικός προορισμός για παρέες, για camping, για πανηγύρια, ροκάδικα, γυμνισμό και γενικά ησυχία και ραχάτι. Η Ικαρία δεν έχει ιδιαίτερες τουριστικές υποδομές, οι άνθρωποί της δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Ζουν καλά και σε ποτίζουν χωρίς καν να το προσπαθήσουν με έναν αντικομφορμιστικό τρόπο ζωής που πολύ θα ήθελες να έχεις, έχεις όμως μόνο όσο είσαι εκεί. Είναι μαγική η Ικαρία και οι παραλίες της επίσης. Από τον Να, με τους καταρράκτες και το ποτάμι που φτάνει μέχρι την παραλία (παράδεισος για free camping και γυμνισμό), μέχρι τις Σεϋχέλλες με τους λευκούς βράχους στα καταπράσινα νερά, αλλά και τη surfing beach της Μεσακτής, η Ικαρία είναι hippy enclave από τα λίγα και ευτυχώς το ξέρουν μόνο οι Έλληνες.
Και όσο η Σαντορίνη και η Μύκονος βρίθουν από ξενόφερτο τουρισμό κάθε χρόνο σε τέτοιο βαθμό που σιγά σιγά αρχίζουν να μειώνουν τους τουρίστες, η Ικαρία είναι χρόνια τώρα προορισμός Ελλήνων που θέλουν μια πιο αυθεντική εμπειρία, χωρίς πολυκοσμία, ουρές, υπερβολική τρυφή. Ένα κλασικό ελληνικό καλοκαιράκι στο νησί, με τους ντόπιους παρέα. Να ζήσουν τον ρυθμό τους, να πιουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν τις γεύσεις τους. Εδώ, ο χρόνος σταματάει και η γιορτή ξεκινάει, με τα πανηγύρια του Αυγούστου να είναι φιλόξενα για όλους μέχρι την αυγή. Εδώ, η ζωή είναι διαφορετική και είναι μια ευκαιρία να ξαναζήσεις ως παιδί!

Άννα Παπαρίζου
www.dreamista.gr