Πάμε μια φωτογραφική βόλτα στην καλοκαιρινή Ήπειρο;

parga
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Ανεβαίνουμε στην Ήπειρο, περιφερόμαστε μεταξύ της Πίνδου και του Ιονίου Πελάγους και απολαμβάνουμε τις ομορφιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε αυτό το πανέμορφο βόρειο κομμάτι της, που μπορεί εύκολα να κοντράρει τη νησιώτικη Ελλάδα.

Είναι καταπράσινη, έχει βουνό, θάλασσα, λίμνες, φαράγγια, πόλεις και χωριά και μοιάζει σαν ιδανικός προορισμός για διακοπές, για όσους έχουν χορτάσει το νησιώτικο στοιχείο της χώρας μας και επιθυμούν να ζήσουν ένα πιο ηπειρωτικό καλοκαίρι.

Από την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου, τα Γιάννενα, μέχρι το Φαράγγι του Βίκου, τα Ζαγοροχώρια και την Πάργα, ο νομός της Ηπείρου «κρύβει» ιδιαίτερες ομορφιές και φύση που χρειάζεται να της αφιερώσεις χρόνο και να την ψάξεις για να κατανοήσεις το μεγαλείο της.

Κι επειδή ξέρουμε ότι μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε το νομό μαζί μας, μέσα από 12 καλοκαιρινές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μερικά από τα ομορφότερα μέρη του.

Η πολύχρωμη Πάργα βάζει τα καλοκαιρινά της.

Ηρεμία και χαλάρωση στην Πρέβεζα, την πύλη του πλούσιου Αμβρακικού.

Τα Γιάννενα και η λίμνη Παμβώτιδα, γνωστή και ως λίμνη των Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 483 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το παραδοσιακό Πάπιγκο στις πλαγιές της Τύμφης στα Ζαγοροχώρια. To μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο είναι δύο από τα 46 χωριά της οικιστικής, πολιτισμικής και ιστορικής ενότητας του Ζαγορίου.

Ο ποταμός Αχέροντας, λόγω του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, της αρχαίας παράδοσης και της περιβαλλοντικής αξίας προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών από τις πηγές έως και τις εκβολές του. Το μήκος του ανέρχεται στα 52 χιλιόμετρα ενώ από τα νερά του αρδεύονται περίπου 85.000 στρέμματα.

Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness.

Το Μέτσοβο είναι μια ορεινή κωμόπολη σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στο ανατολικό άκρο του νομού, κοντά στα όρια με το νομό Τρικάλων, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου, και χαρακτηρίζεται από έντονο παραδοσιακό στοιχείο.

Φυσικοί βράχοι κοντά στο χωριό Μονοδένδρι, που απέχει 39 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

Ορεινός δρόμος στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο με απίστευτη θέα.

Τα ειδυλλιακά Σύβοτα.

Μικρός καταρράκτης και μια παγωμένη λίμνη στο φαράγγι του Σταυραετού, πολύ κοντά στο χωριό Καλαρρύτες.

Τα πράσινα νερά του Βοϊδομάτη, παραπόταμου του Αώου.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ