Καλύτερο από το Charles De Gaulle του Παρισιού το αεροδρόμιο της Αθήνας

aerodromio-el-benizelos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα καλύτερα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως από την AirHelp και το Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται στην 27η θέση, πιο πάνω από το Charles de Gaulle του Παρισιού.

Ούτε στα δέκα καλύτερα, αλλά ούτε και στα δέκα χειρότερα αεροδρόμια του κόσμου βρίσκεται το Ελ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την κατάταξη των αεροπορικών εταιριών για την άνοιξη του 2017 από την AirHelp, την εταιρία που στέκεται στο πλευρό των ταξιδιωτών για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η βαθμολόγηση, μάλιστα, είναι από τις πιο έγκυρες και σαφείς, αφού βασίζεται στην εξυπηρέτηση, τις επιδόσεις, τη συνέπεια, την ποιότητα, την επεξεργασία αιτημάτων κ.ο.κ.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Singapore Airlines της Σιγκαπούρης και το αεροδρόμιο Singapore Changi Airport, παίρνοντας την πρωτιά από την Qatar Airways, η οποία φέτος κατακτά την τρίτη θέση. Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Etihad Airways, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Austrian Airlines και η Air Transat.

singaporeair.com

Η Singapore Airlines βρίσκεται στην κορυφή

H δικής μας Olympic Air βρέθηκε στην 39η θέση της λίστας, σημειώνοντας σκορ 7,46 στα 10, με το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη να είναι το πιο συχνό της χώρας και να βρίσκεται στην 61η θέση παγκοσμίως.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια, μετά το Singapore Changi Airport βρίσκεται το Munich International Airport και ακολουθεί το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, το Copenhagen Kastrup Airport και το Helsinki-Vantaa Airport. Το Ελ. Βενιζέλος κατακτά την 27η θέση, σημειώνοντας καλύτερο σκορ από το Charles de Gaulle του Παρισιού και το αεροδρόμιο του Μιλάνου που βρίσκεται στην 30η θέση. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έχει καλές επιδόσεις στη συνέπεια σε αφίξεις και απογειώσεις, με υψηλή ακρίβεια χρόνου.

Info
https://www.airhelp.com/en/airhelp-score/airline-ranking/