8 επίγειοι παράδεισοι για να διαλέξετε...

8-epigeioi-paradeisoi-gia-na-dialeksete-epigeioi-paradeisoi-gia-na-dialeksete

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια νησιά και μιας και είναι καλοκαίρι «επιβάλλεται» να επισκεφτούμε τουλάχιστον…8 από αυτά. Ή καλύτερα 8 κορυφαία νησιά ιδανικά για 8 διαφορετικούς τύπους ταξιδιώτη...

Musha Cay, Μπαχάμες: το νησί των δισεκατομμυρίων

Το νησί Musha Cay στις Μπαχάμες, εκτός από άπιαστο όνειρο των κοινών θνητών, είναι η «παιδική χαρά» του δισεκατομμυριούχου. Ένας επίγειος παράδεισος για όσους έχουν λύσει όχι μόνο το ζήτημα επιβίωσης αλλά και το ζήτημα της απόλυτης χλιδής στη ζωή τους. Κάποιον σαν τον David Copperfield, για παράδειγμα που αγόρασε το νησί από τον συνιδρυτή των Blockbuster Video, John Melk, το 2006 έναντι μόλις 56 εκατ. δολαρίων. Αν πάλι θέλετε απλά να δείτε φίλους όπως… η Oprah Winfrey, ο Bill Gates ή ο Johhny Depp το νησί Musha Cay είναι ιδανικό. Και διατίθεται φυσικά και για γάμους, όπως ακριβώς έκανε ο ιδρυτής της Google, Sergey Brin.

Το νησί πάντως έχει έκταση 60 εκταρίων, με μόλις 5 βίλες, με προσωπική παραλία η κάθε μία, ιδανικές για να φιλοξενήσουν μέχρι 25 καλεσμένους. Και αν βαρεθείτε από τα jet ski και τη χλιδή, μπορείτε να επισκεφτείτε τον κοραλλιογενή ύφαλο για τένις ή υπαίθριο θέατρο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε βέβαια είναι ότι μπορείτε να μείνετε εκεί το λιγότερο για 4 ημέρες αν καταβάλλετε το ελάχιστο ποσό των 37.000 δολαρίων. Για τις κρατήσεις σας απευθυνθείτε στο +208 309 1106.

Πληροφορίες- φωτογραφίες: www.mushacay.com .

Rab, Κροατία για τα...ελεύθερα πνεύματα

Αν πάλι η χλιδή δεν σας ταιριάζει και θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο και ελεύθερο η επιλογή του νησιού Rab στην κοντινή μας Κροατία είναι ιδανική επιλογή. Θεωρείται η «γενέτειρα» του γυμνισμού και μάλιστα λέγεται ότι το 1936, ο Βασιλιάς Εδουάρδος ο 8ος και η Wallis Simpson πήραν άδεια από τις επίσημες αρχές της πόλης για να κάνουν μπάνιο γυμνοί στην περιοχή Kandalora, δημιουργώντας τα γερά θεμέλια του σύγχρονου γυμνισμού μέχρι και σήμερα.

Μόνη εναλλακτική είναι η χερσόνησος Lopar, όπου σε τρεις παραλίες της τα ρούχα είναι προαιρετικά. Η πιο γνωστή απ’ όλες ωστόσο είναι η πλαισιωμένη με θάμνους παραλία Sahara, ενώ ακολουθούν οι Stolac και Ciganka. Μετά το μπάνιο μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη μεσαιωνική παλιά πόλη, η οποία διαθέτει τέσσερα αρχαία καμπαναριά αλλά και ένα σύμπλεγμα με μοναστήρια και εκκλησίες.

Πληροφορίες- φωτογραφίες: www.tzg-rab.hr .

Lizard Island, Αυστραλία για τα ζευγαράκια

Μπορεί ως όνομα «το νησί των σαυρών» να μην ακούγεται και τόσο ρομαντικό αλλά το Lizard Island έχει καταφέρει να αναγάγει το «schmoozing» σε επιστήμη. 24 προσωπικές παραλίες διασφαλίζουν την απόλυτη ησυχία για ρομαντικές διακοπές με τον/ αγαπημένη σας, σε μία από τις 40 βίλες.

Το Lizard Island απλώνεται στο βόρειο άκρο του ύφαλου Great Barrier Reef, όπου και θα έχετε άπλετες ευκαιρίες να δείτε από κοντά γιγάντια «ψάρια κλόουν» και σαλάχια, ενώ για τη νύχτα ένα δείπνο στην αμμουδιά με αναμμένους πυρσούς για φως χαρίζουν την απόλυτα ρομαντική ατμόσφαιρα.

Για να έχετε μία ιδέα πάντως, υπολογίστε ότι κατά μέσο όρο θα χρειαστείτε 1.245-1.776 δολάρια τη βραδιά.

Πληροφορίες- φωτογραφίες: www.lizardisland.com.au .

Ogasawara Islands, Ιαπωνία: πιο καλή η μοναξιά

Αλλά και αν δεν έχετε ταίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε κλεισμένοι σπίτι σας. Αντίθετα, φτιάξτε βαλίτσες για Ιαπωνία και συγκεκριμένα για τα νησιά Ogasawara.

Γνωστά στα Αγγλικά ως «Bonin Islands», δηλαδή το νησί «χωρίς ανθρώπους», το αρχιπέλαγος των Ogasawara βρίσκεται 1.000 χλμ νότια του Τόκιο και αποτελείται από τρία νησιά, στα οποία κατοικούν μόλις 2.300 κάτοικοι.

Η μόνη σύνδεση των νησιών με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα καράβι (φέρι) που πηγαινοέρχεται περίπου 5 φορές το μήνα από το Τόκιο στο κεντρικό νησί των Ogasawara, Chichijima.

Για όσο μείνετε εκεί πάντως δεν πρόκειται να βαρεθείτε καθόλου γιατί και scuba diving, παγκοσμίας κλάσης μάλιστα, διαθέτει, και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ελεύθερη κατάδυση και «βόλτες» με τα δελφίνια και τις φάλαινες.

Αν είναι να κλείσετε τα εισιτήρια σας επισκεφτείτε τη σελίδα www.lamere-inn.jp/e/ για περισσότερες πληροφορίες και μην ξεχνάτε να ρίξετε και μια ματιά στα δρομολόγια του φέρι www.ogasawarakaiun.co.jp/english/ .

Πληροφορίες- φωτογραφίες: www.jnto.go.jp .

Νησί Sark: το νησί του «μαύρου ουρανού»

Αν η φύση είναι το άλλο σας...μισό, το νησάκι Sark, στο σύμπλεγμα των Channel Island, είναι η απάντηση στις καλοκαιρινές σας διακοπές φέτος. Έχει χαρακτηριστεί ως το «νησί του μαύρου ουρανού» καθώς είναι το ιδανικότερο σημείο στον πλανήτη για να δείτε όλα τα αστέρια με γυμνό μάτι.

Και αυτό επειδή η παράδοση του νησιού απαγορεύει τα φώτα στους δρόμους αλλά και στα οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτρέπεται ωστόσο να κυκλοφορεί κανείς με πυρσούς ή φώτα ποδηλάτου.

Χαρακτηριστικό της ανείπωτης ομορφιάς του είναι ότι το Νοέμβριο είναι ορατές περισσότερες από 100 «βροχές» μετεωριτών ανά μία ώρα. Πριν ετοιμάσετε βαλίτσες, βέβαια, ρίξτε μια ματιά στο www.sark.info .

Πληροφορίες- φωτογραφίες: www.sark.co.uk .

Oahu, Χαβάη: οικογενειακές διακοπές

Σε περίπτωση δε, που έχετε οικογένεια η Χαβάη και συγκεκριμένα το νησί Oahu, ενδείκνυται για καλοκαιρινές περιπέτειες και ειδικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Λέγεται ότι οι παραλίες και οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές ακόμη και για νεογέννητα μωρά. Για τα πιο μεγάλα παιδιά ωστόσο μία επίσκεψη… 30 μέτρα κάτω από τη θάλασσα αποκλείεται να τα αφήσει ασυγκίνητα.

Πίσω στη στεριά, και συγκεκριμένα στo ράντσο Kualoa, δύο ώρες ιππασίας στην πράσινη κοιλάδα Ka'a'awa Valley, θα σας χαρίσει...χολιγουντινές εμπειρίες αφού εκεί γυρίστηκαν το «Jurassic Park», «50 First Dates» αλλά και το τηλεοπτικό «Lost».

Αν θέλετε να κολυμπήστε πάλι με τα δελφίνια, μικροί και μεγάλοι επισκεφτείτε το πάρκο «Sea Life» ( www.sealifeparkhawaii.com ) ή το «Dole Plantation» ( www.dole-plantation.com )και η επαφή σας με την πανίδα του τόπου θα σας μείνει αξέχαστη.

Πληροφορίες- φωτογραφίες: www.gohawaii.com

Χονγκ Κόνγκ: η Μέκκα των shopaholics

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που δύσκολα αποχωρίζονται τις συνήθειες τους ακόμα και στις διακοπές. Αν λοιπόν είστε από εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μία βόλτα στα …μαγαζιά, η λύση είναι μία: Χονγκ Κόνγκ ( www.hong-kong-travel.org/Hong-Kong-Island ).

Το γεγονός και μόνο ότι εκατομμύρια Κινέζων τουριστών συρρέουν κάθε χρόνο στο Χονγκ Κονγκ, για τα ψώνια τους αποδεικνύει περίτρανα ότι η αγορά εκεί είναι φτιαγμένη για τις …πιστωτικές κάρτες.

Πολυτελείς αλυσίδες καταστημάτων αλλά και ευκαιρίες αγορών έχουν μετατρέψει την πόλη στην «Μέκκα» των shopaholics. Για τα τοπικά προϊόντα πάντως προτιμήστε το Island Beverly στην Causeway Bay, περιοχή γεμάτη μόδα από Χόνγκ Κονγκ.

Πληροφορίες-φωτογραφίες: www.discoverhongkong.com .

Ibiza, Ισπανία: party all the time

Και αν το Χονγκ Κονγκ είναι η «Μέκκα» του shopaholic, η Ibiza χωρίς αμφιβολία είναι ο «παράδεισος» των party animals. Εκατομμύρια ravers κατακλύζουν την περιοχή κάθε καλοκαίρι, για να συμμετάχουν σε μερικά από τα πιο μεγάλα πάρτι της υφηλίου με διάσημους dj και ασταμάτητα ποτά και χορό μέχρι το πρωί.

Από την δεκαετία του ‘50 και του ‘60, καλλιτέχνες και μουσικοί, όπως οι Beatles και οι Rolling Stones είχαν ως επιλογή διασκέδασης την ηλιόλουστη Ibiza, όπου το πάρτι δεν σταματά ποτέ. Το Privilege εξάλλου μοστράρεται ως το μεγαλύτερο nightclub του κόσμου ενώ ακολουθούν το Space, που φέρει τον τίτλο του «καλύτερου club του κόσμου» και το Pacha, το οποίο έχει …υποκαταστήματα σε 17 πόλεις.

Πληροφορίες-φωτογραφίες: www.ibiza.com .