Βουτιά σε πέντε όμορφες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας

mulopotamos-pilio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και τριγυρνάμε σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, ψάχνοντας να βρούμε παραλίες που θα φιλοξενήσουν το τέλειο μπάνιο. Και τις βρήκαμε στα παρακάτω μέρη.

Μυλοπόταμος, Πήλιο
Από τις πιο διάσημες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, με χρυσή άμμο, μικρό βοτσαλάκι κι έναν βράχο που κόβει την παραλία στα δυο αφήνοντας ένα πέρασμα και δημιουργώντας σκιά νωρίς στη μία παραλία. Τον Αύγουστο ο κόσμος είναι πολύς και ίσως να μην την απολαύσετε, καθώς τους χωράει μετά βίας όλους. Αν, όμως, την πετύχετε σε εποχή χωρίς έντονη πολυκοσμία, αποτελεί πραγματικά ονειρική παραλία. Πριν κατεβείτε σε αυτή, μπορείτε να πάρετε καφέ ή νερό από το café που βρίσκεται πάνω από την παραλία.

Σαρακήνικο, Πάργα
Γαλανά και πεντακάθαρα νερά, περίπου μερικά χιλιόμετρα έξω από την Πάργα, το Σαρακήνικο είναι ιδανικό για οικογένειες, ζευγάρια και γενικά όσους επιθυμούν πιο ήρεμο μπάνιο. Εκεί, εκτός από το μπάνιο σας μπορείτε να κάνετε βόλτα με θαλάσσιο ποδήλατο, κανό, καταδύσεις, απολαμβάνοντας μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής. Μπορείτε να φτάσετε στο Σαρακήνικο από το λιμάνι της Πάργας με καραβάκι, ή με το αυτοκίνητό σας από την Πάργα, προς Ανθούσα, Αγιά και Πέρδικα.

Φακίστρα, Πήλιο
Άλλη μια από τις πιο όμορφες παραλίες του αιγαιοπελαγίτικου Πηλίου, για τους πιο εναλλακτικούς. Απομονωμένη, σε ένα μικρό κολπίσκο με μικρό βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινα νερά και με την εντυπωσιακή σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, βόρεια της παραλίας, η Φακίστρα είναι για όσους θέλουν πιο ήσυχο μπάνιο, μακριά από τα πλήθη.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία
Στην Πελοπόννησο, στον Νομό Μεσσηνίας, βόρεια της Πύλου βρίσκεται ο εκπληκτικής ομορφιάς όρμος της Βοϊδοκοιλιάς με την υπέροχη παραλία του, που συγκεντρώνει διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Το σχήμα της είναι ολοστρόγγυλο και θυμίζει το γράμμα Ω, κάτι που αποτελεί άλλον ένα λόγο για να θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Αρμενιστής, Χαλκιδική
Η Χαλκιδική και ειδικά το μεσαίο πόδι της Σιθωνίας, φημίζεται για τις παραλίες της, ενώ φέτος ο νομός συγκέντρωσε 71 γαλάζιες σημαίες και αναδείχτηκε πρώτος. Εκτός, όμως, από καθαρές, οι θάλασσες της Χαλκιδικής είναι και όμορφες και απολαυστικές, με έντονα χρώματα. Η Βουρβουρού και οι Καβουρότρυπες είναι σίγουρα από τις πιο ωραίες, η τεράστια παραλία του Αρμενιστή, όμως, στη Σιθωνία, με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά είναι απόλαυση, αν δεν κατακλυστεί από κόσμο. Στην παραλία υπάρχει και beach bar, ενώ στο πίσω μέρος της βρίσκεται και το ομώνυμο κάμπινγκ για όσους θέλουν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα νερά της κάθε στιγμή.