Ένα Σαββατοκύριακο στο Perivoli της Αργολίδας

perivoli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Perivoli της Trésor Hotels & Resorts λίγο έξω από το Ναύπλιο και μοιραζόμαστε μαζί σου την εμπειρία που μπορεί να μην το ξέρεις, όμως θέλεις να ζήσεις.

Το Perivoli διαθέτει έναν συνδυασμό από εκείνους που δίνουν νόημα στις μικρές αποδράσεις. Σημείωσε: πολύ κοντά στην Αθήνα, με τον επαγγελματισμό της Trésor Hotels & Resorts και ταυτόχρονα την αίσθηση οικειότητας που ένα παραδοσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα μπορεί να προσφέρει.

Στο χωριό Πυργιώτικα, μόλις 8,5 χλμ. από την πόλη του Ναυπλίου, το ξενοδοχείο διακρίθηκε με το βραβείο του καλύτερου «Luxury Country Retreat 2016» στα Luxury Travel Guide Global Awards. Προφανώς, όχι τυχαία.

Σκαρφαλωμένο σε έναν λόφο, αρκούντως μακριά από τη «φασαρία» του κέντρου, αλλά, ταυτόχρονα, σε μικρή απόσταση από αυτό, το ξενοδοχείο είναι εύκολα προσβάσιμο. Περικυκλωμένο από τον πορτοκαλεώνα, με το πράσινο στην πιο ανεπιτήδευτη μορφή του, σου δίνει την αίσθηση της εξοχής και της απόλυτης επαφής με τη φύση. Η θέα απρόσκοπτη, το οπτικό πεδίο ελεύθερο, χωρίς παρεμβάσεις υπενθυμιστικές αυτών που άφησες πίσω. Εδώ, θα ξεχάσεις εντελώς την πόλη και τα θορυβώδη παρελκόμενα.

Πεντακάθαρο, ήσυχο, με αναπαυτικά, ανατομικά στρώματα για αδιάλειπτο ύπνο και πραγματική χαλάρωση. Η πέτρα κυριαρχεί στα μπαλκόνια και στους χώρους γύρω από την πισίνα. Μετά το μπάνιο σε αυτήν, μην παραλείψεις ένα «ταξίδι» ξαπλωμένος στην αιώρα ή τις αναπαυτικές σεζλόνγκ.

Δροσεροί καφέδες, νόστιμα σνακς και φυσικά μενού για γεύμα και δείπνο στον χώρο πλησίον της πισίνας ή στην εσωτερική αίθουσα του ξενοδοχείου. Το highlight βέβαια είναι το πρωινό που θα σου θυμίσει χωριό και θα φέρει στο μυαλό μνήμες από μαμά ή γιαγιά. Οι χειροποίητες μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις φρούτων, σε συνδυασμό με το ζεστό ψωμί, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ξεκινήσει νοσταλγικά αλλά και δυναμικά η μέρα.

Αν θες να απολαύσεις τη διαμονή στο μέγιστο, χωρίς να μετακινηθείς από το ξενοδοχείο, το ήσυχο μπαρ λειτουργεί ως αργά οπότε μπορείς να περάσεις το βράδυ δοκιμάζοντας από την εντυπωσιακά μεγάλη wine list και να πιείς το κρασί της αρεσκείας σου υπό το φως τον κεριών.

Ιδανικό για ζευγάρια, αλλά και για οικογένειες (στο lounge θα βρεις δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια), το Perivoli της Trésor Hotels & Resorts και οι άνθρωποί του δεν θα σε απογοητεύσουν. Αντιθέτως, θα ανανεώσεις το ραντεβού σου για το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Ευκαιρία να χαρείς και το τζάκι μέσα στο δωμάτιο!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ / [email protected]