Κάνουμε μακροβούτια στις καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής

armenistis-xalkidiki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Δείτε πού να «βουτήξετε» και να απολαύσετε το μπάνιο σας σε έναν νομό που σαρώνει στις Γαλάζιες σημαίες.

Αρμενιστής, Σιθωνία
Η τεράστια παραλία του Αρμενιστή στη Σιθωνία, με τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά είναι απόλαυση, κι ακόμη κι αν κατακλυστεί από κόσμο, το μέγεθός της της επιτρέπει να προσφέρει μια σχετική άνεση στους επισκέπτες της. Στην παραλία υπάρχει και beach bar, ενώ στο πίσω μέρος της βρίσκεται και το ομώνυμο κάμπινγκ για όσους θέλουν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα νερά της κάθε στιγμή.

Καβουρότρυπες, Σιθωνία
Πολλοί την αποκαλούν «Χαβάη της Ελλάδας» και δεν θα διαφωνήσουμε. Βρίσκεται στη Σιθωνία, ανάμεσα στη Βουρβουρού και τη Σάρτη, και είναι ό,τι πρέπει για όσους έχουν στόχο τους εξωτικούς προορισμούς, αλλά το budget δεν τους αφήνει να τους προσεγγίσουν. Μετά το πευκοδάσος, μικρές λευκές... ατομικές αμμουδιές, με άσπρα βράχια και πράσινα νερά συνθέτουν ένα μέρος για μπάνιο που δεν θα ξεχάσετε εύκολα, ειδικά αν το πετύχετε σε χαλαρή περίοδο.

Παραλία Καρύδι, Βουρβουρού, Σιθωνία
Η ξακουστή Βουρβουρού βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο, στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Εδώ θα απολαύσετε το μπάνιο σας, το φρέσκο σας ψαράκι. Αν κάνετε διακοπές με το άλλο σας μισό, κάντε βαρκάδα ως το Διάπορο, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό. Εκεί θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και παράλληλα θα ανακαλύψετε τις πιο απόκρυφες ακρογιαλιές της Χαλκιδικής. Μη χάσετε βουτιά στην παραλία Καρύδι στα ανατολικά της Βουρβουρούς, η οποία έχει φυσική σκιά, είναι προστατευμένη από ανέμους και διαθέτει ήσυχα, κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν Καραϊβική.

Νέα Φώκαια, Κασσάνδρα
Καθαρή θάλασσα, οργανωμένη, αμμουδερή παραλία, καφέ και εστιατόρια σε κοντινή απόσταση και μπόνους ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο: στην παραλία σώζεται πύργος του 15ου αιώνα, που πιθανολογείται ότι κτίστηκε το 1407 και χρησίμευε στην προστασία του μετοχιού της Μονής Αγίου Παύλου.

Αλυκές, Αμμουλιανή
Στο μικρό νησάκι της Αμμουλιανής, στα 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, οι Αλυκές είναι μια παραλία βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, με ιδιαιτέρως καθαρά νερά, άσπρη άμμο και εγκαταστάσεις για την άνεση και την εξυπηρέτησή σας. Η παραλία είναι φιλική προς τα παιδιά, αν έχετε οικογένεια, και τα τιρκουάζ νερά της σε συνδυασμό με το πράσινο φόντο, συνθέτουν κάτι σαν επίγειο παράδεισο. Στην Αμμουλιανή, που βρίσκεται απέναντι από τη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, μπορείτε να φτάσετε από το λιμανάκι της Τρυπητής περίπου σε 15 λεπτά με το μικρό φέρι.

Παραλία Μύτη Ποσείδι, Κασσάνδρα
Το Ποσείδι έχει τρεις παραλίες, εκ των οποίων οι δυο είναι οργανωμένες. Εμείς σας προτείνουμε αυτή που είναι και λιγότερο γνωστή, την παραλία «Μύτη», μπροστά από τον φάρο του ακρωτηρίου. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι και είναι μοναδικής ομορφιάς, ό,τι πρέπει για ρομαντικές στιγμές στη Δύση του Ήλιου.

Χρούσω, Παλιούρι, Κασσάνδρα
Πρόκειται για μια παραλία με όμορφα νερά και πρωταγωνιστές τα πεύκα τριγύρω, η οποία ικανοποιεί και τους φυσιολάτρες, αλλά και όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ. Αποτελεί το επίνειο του Παλιουρίου, στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας κι εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις του Ξενία και κάμπινγκ του ΕΟΤ. Να σας πούμε, όμως, ότι είναι μια από τις πιο κοσμικές παραλίες της Κασσάνδρας, ρηχή και αμμώδης, που αρέσει ιδιαιτέρως σε οικογένειες.